Innovaatiot

Kehitystyömme ensimmäinen innovaatio, viherseinä, sai alkunsa ideasta tuoda sademetsä sisätiloihin. Modulaarinen viherseinämme on nykyään tuote, joka on suojattu EU-patentilla ja Kiinassa Hyödyllisyysmallilla.

Tutkimus- ja kehitystyömme taustalla on laaja, ajantasainen ymmärrys luonnollisuudesta. Jaamme ja kehitämme osaamistamme yhteistyöprojektien, kuten vihreää infrastruktuuria uudistavan Virtuaalivehreä-hankkeen kautta. Pyrimme kohti tavoitettamme yhdessä - ajatuksella, innolla ja luonnon ehdoilla.

Ajankohtaiset projektit

Yhteisöllistä vertikaaliviljelyä

Vihreä ja hyvinvoivaa kaupunki

Työskentelemme kestävämmän ja yhteisöllisemmän kaupunkiasumisen mahdollistamiseksi. Tarkastelemme kokeilujen kautta, miten ekologisesti tuotetut rakenteet voidaan parhaalla tavalla yhdistää osaksi toimivaa kaupunkia niin, että myös asukkaiden hyvinvoinnilla on arvoa. Kehitämme esimerkiksi puista ulkoviherseinää, jossa voi viljellä hyötykasveja.

Hulevettä puhdistava viherseinä

Hulevettä puhdistava viherseinä?

Kehitämme luonnonmukaisia, tutkimustietoon perustuvia keinoja puhdistaa hulevettä. Olemme esimerkiksi havainneet, että viherseinällä voi suodattaa hulevedestä mikromuoveja. Tarkastelemme parhaillaan keinoja yhdistää huleveden hallinnan osaksi tuotteitamme. Hulevesitutkimustemme tuloksia julkaistaan seuraavaksi syksyllä 2021.

Viimeisimmät blogikirjoitukset aiheeseen liittyen

Viherpysäkki edistää ekologisuutta ja yhteisöllisyyttä

29.09.2021

Viherpysäkki on aivan uusi viherratkaisu, joka tuo viihtyisyyttä kaupunkiin. Yhteistyössä ROOH Studion kanssa suunniteltu rakenne lähti liikkeelle ideasta luoda ympäristöystävällinen rakenne, joka lisää eloisuutta mihin vain kaupungin ulkotilaan. Pystytimme Viherpysäkin Malminkartanoon heinäkuussa 2021. Kurkkaa, millainen oli Viherpysäkin polku valmiiksi tuotteeksi!

Tavoitteena viihtyisä, asukkaiden näköinen kaupunki

02.07.2021

Miten rakennetaan kaupunki, joka vastaa asukkaiden toiveisiin? Tähän kysymykseen pyrimme vastaamaan vehreällä tilanjakajalla, joka on tutkimus- ja kehitystiimin tuorein innovaatio. Malminkartanoon nouseva viherrakenne on toinen vehreiden kaupunkitilojen kokeiluista, jotka toteutetaan osana Forum Viriumin Fiksu Kaupunki - Helsinki Innovation Districts -hanketta.

Tutkimus hulevesien hallinnasta edistää kestävää kaupungistumista

01.07.2021

Valtoimenaan kaduilla virtaava sade- ja sulamisvesi hankaloittaa kaupungin toimintaa. Suodattamaton hulevesi kuormittaa myös ympäristöä, koska katujen lika ja haitta-aineet kulkeutuvat sen mukana. Luonnonmukaiset huleveden hallinnan ratkaisut ovat olennainen osa tulevaisuuden kaupunkia, mutta ratkaisujen kehittäminen ei onnistu ilman asiantuntevaa tutkimusta.

Tiimiläiset

Mikko Sonninen

Mikko Sonninen

Tiiminvetäjä

050 5352 360

Long Xie

Long Xie

Tutkija

045 1637 393

Angelina Arial

Angelina Arial

Tutkija

040 413 3661

Siiri Varis

Siiri Varis

Viestintä

044 0678 434