Innovaatiot

Kehitystyömme ensimmäinen innovaatio, viherseinä, sai alkunsa ideasta tuoda sademetsä sisätiloihin. Modulaarinen viherseinämme on nykyään tuote, joka on suojattu EU-patentilla ja Kiinassa Hyödyllisyysmallilla.

Tutkimus- ja kehitystyömme taustalla on laaja, ajantasainen ymmärrys luonnollisuudesta. Jaamme ja kehitämme osaamistamme yhteistyöprojektien, kuten vihreää infrastruktuuria uudistavan Virtuaalivehreä-hankkeen kautta. Pyrimme kohti tavoitettamme yhdessä - ajatuksella, innolla ja luonnon ehdoilla.

Hulevesiä hallitseva ulkoviherseinä

Parhaillaan: Turussa ja Helsingissä 2022

Tavoitteena on tutkia keinoja edistää hulevesien suodattamista kasvillisuuden avulla ja rakentaa pilotti hulevesiä suodattavasta ulkoviherseinästä. Projekti toteutetaan yhteistyössä Turku Science Park Oy:n, Helsingin yliopiston sekä École Normale Supérieure de Lyon -yliopiston kanssa. Rahoittajana Maj ja Tor Nesslingin säätiö.

Fiksu kaupunki - Helsinki Innovation Districts

Helsingissä 2021

Tavoitteena oli pilotoida Viherpysäkkiä sekä tehdä karusta alueesta vehreämpi ja lempeämpi kaupunkilaisille. Projekti toteutettiin yhteistyössä Forum Viriumin kanssa.

6aika Kieppi

Espoossa 2021

Tavoitteena oli testata käytännössä, miten ulkoviherseinä ja hulevesien hallinta voidaan yhdistää tehokkaasti ja kaupunkilaisille mieluisalla tavalla. Projekti toteutettiin yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa ja se linkittyy myös Turkuun kesällä 2023 rakennettavaan ulkoviherseinään.

Mikromuovikoe

Helsingissä 2020-2021

Tavoitteena oli tutkia, miten viherseinän avulla voidaan vähentää hulevesien aiheuttamaa ympäristökuormitusta. Havaitsimme, että huleveden johtaminen viherseinän läpi vähentää sen sisältämien haitallisten aineiden ja partikkelien määrää huomattavasti. Projekti toteutettiin yhteistyössä Helsingin ja Turun Itämerihaasteen kanssa.

Yhteisöllistä vertikaaliviljelyä

Helsingissä 2020

Tavoitteena oli pilotoida viherrakenteita, joilla voidaan edistää kaupunkien sosiaalista ja ekologista kestävyyttä. Projekti toteutettiin yhteistyössä Espoon kaupungin, Kestävä kaupunki -hankkeen, Kera-kollektiivin ja Helsingin yliopiston kanssa ja sen rahoitti Suomen Kulttuurirahasto.

Virtuaalivehreä

Helsingissä 2019-2020

Tavoitteena oli edistää kestävää, hiilineutraalia ja fiksumpaa viherrakentamista kaupungeissa. Projekti toteutettiin yhteistyössä Forum Viriumin kanssa Uudenmaan liiton rahoituksella.

Fiksu Kalasatama: Sadepuutarha

Helsingissä 2017

Tavoitteena oli tarkastella käytännön kokeilulla, miten kaupungin toimivuutta voitaisiin edistää hulevettä hallitsevilla viherrakenteilla. Projekti toteutettiin yhteistyössä Forum Viriumin ja Helsingin kaupungin kanssa. Tutustu sadepuutarhaan!

Viimeisimmät blogikirjoitukset aiheeseen liittyen

Palveluna vihreys – vaivatonta piristystä urbaaniin ympäristöön

16.05.2023

InnoGreenin viherpysäkki tuo vihreyden keskelle kaupunkia. Pysäkkiä voidaan muokata toiveiden mukaan ja sen rakentaminen onnistuu mihin vain. Kaikista suurin viherpysäkin hyöty on kuitenkin sen vaivattomuus – tarjoamme viherpysäkin palveluna, jossa hoidamme sen rakentamisen, ylläpidon ja talvikaudeksi varastoinnin. Kuulostaa hyvältä, eikö vain?

Ei enää muovia – InnoGreen tuo vihreyttä entistäkin vastuullisemmin

25.01.2023

Mielikuvissa vihreys ja kestävyys kulkevat usein käsi kädessä, mutta pitääkö se todella paikkansa? InnoGreen haluaa uudistaa viheralaa ja löytää entistä kestävämpiä vihersisustusratkaisuja, luontoa ja ihmisiä kunnioittaen. Ensin yritys lanseerasi kotimaiset Koivu-ruukut tarjotakseen kasveille eettisemmin tuotettuja ja kestävämpiä kasvupaikkoja. Nyt InnoGreen luopuu muovikasvien myynnistä ja tuo valikoimiinsa stabiloidut kasvit.

Koivu-ruukut valmistuvat miltei täysin kotimaisena käsityönä

06.10.2022

Lanseerasimme keväällä 2022 Koivu-ruukkusarjan, sillä halusimme tarjota asiakkaillemme eettisemmät ja kestävämmin tuotetut ruukut kasvien kodeiksi. Ruukut valmistetaan suomalaisesta koivusta tehtaalla Nastolassa ja nyt kerromme, kuinka ne valmistuvat askel askeleelta ideasta upeaksi tuotteeksi.

Tiimiläiset

Mikko Sonninen

Mikko Sonninen

Tiiminvetäjä

050 5352 360

Long Xie

Long Xie

Tutkija

045 1637 393

Angelina Arial

Angelina Arial

Tutkija

040 413 3661

Adrian Evans

Adrian Evans

Tuotepäällikkö

050 3713 873

Siiri Varis

Siiri Varis

Viestintä

044 0678 434