Innovaatiot

Kehitystyömme ensimmäinen innovaatio, viherseinä, sai alkunsa ideasta tuoda sademetsä sisätiloihin. Modulaarinen viherseinämme on nykyään tuote, joka on suojattu EU-patentilla ja Kiinassa Hyödyllisyysmallilla.

Tutkimus- ja kehitystyömme taustalla on laaja, ajantasainen ymmärrys luonnollisuudesta. Jaamme ja kehitämme osaamistamme yhteistyöprojektien, kuten vihreää infrastruktuuria uudistavan Virtuaalivehreä-hankkeen kautta. Pyrimme kohti tavoitettamme yhdessä - ajatuksella, innolla ja luonnon ehdoilla.

Ajankohtaiset projektit

Yhteisöllistä vertikaaliviljelyä

Vihreä ja hyvinvoivaa kaupunki

Työskentelemme kestävämmän ja yhteisöllisemmän kaupunkiasumisen mahdollistamiseksi. Tarkastelemme kokeilujen kautta, miten ekologisesti tuotetut rakenteet voidaan parhaalla tavalla yhdistää osaksi toimivaa kaupunkia niin, että myös asukkaiden hyvinvoinnilla on arvoa. Kehitämme esimerkiksi puista ulkoviherseinää, jossa voi viljellä hyötykasveja.

Hulevettä puhdistava viherseinä

Hulevettä puhdistava viherseinä?

Kehitämme luonnonmukaisia, tutkimustietoon perustuvia keinoja puhdistaa hulevettä. Olemme esimerkiksi havainneet, että viherseinällä voi suodattaa hulevedestä mikromuoveja. Tarkastelemme parhaillaan keinoja yhdistää huleveden hallinnan osaksi tuotteitamme. Hulevesitutkimustemme tuloksia julkaistaan seuraavaksi syksyllä 2021.

Viimeisimmät blogikirjoitukset aiheeseen liittyen

Viherrakentaminen hillitsee kaupunkien ympäristöongelmia

26.05.2021

Kaupunkien tuottamat kasvihuonekaasupäästöt kiihdyttävät ilmastonmuutosta ja heikentävät asukkaiden hyvinvointia. Kestävässä kaupunkikehityksessä on haasteensa, mutta hiilineutraalin kaupungin ainekset ovat jo käden ulottuvilla. Tutkijamme Long Xie kertoo, millaisen mahdollisuuden viherrakentaminen tarjoaa kaupunkien kehitykselle.

Yrityksillä on mahdollisuus sekä vastuu ylläpitää luonnon monimuotoisuutta

01.03.2021

Yritykset ovat saaneet luonnolta paljon ja takaisinmaksun aika on käsillä. Luonnon monimuotoisuuden kannalta merkittävin yhteiskunnallinen kehityskulku on ollut kulutuksen lisääntyminen. Nyt on aika herätä todellisuuteen, jossa yritysten vastuunkantoa tarvitaan. Kiertotaloutta noudattaen tuotetut tavarat ja palvelut sekä ekologisuuden vaatiminen yhteistyökumppaneilta ja muilta toimijoilta ovat jäävuoren huippu keinoista, joilla yritykset voivat lisätä vaikuttavuuttaan luontoarvojen vaalijana. Kun työtä tehdään yhdessä ja aidolla panoksella, yrityksillä on potentiaalia taklata käsillä oleva biodiversiteettikatastrofi. 

Viherratkaisujen taustalla pitkä tutkimus- ja kehitystyö

11.02.2021

Vuoden 2020 aikana Espoon Keraan rakennettiin kaupunkikeidas, jossa kokeiltiin kaupunkiasumista uudistavia viherratkaisuja. Kaupunkikeitaalla yhdistyivät tieteellinen tutkimus ja asukkaiden osallistaminen. Tuloksena rakentui kaunis tila kaupunkiviljelylle ja tutkimus- ja kehitystyötä varten saatiin arvokasta tietoa. Mitä kaupunkikeitaalla oikein testattiin?

Tiimiläiset

Mikko Sonninen

Mikko Sonninen

Tiiminvetäjä

050 5352 360

Long Xie

Long Xie

Tutkija

045 1637 393

Siiri Varis

Siiri Varis

Viestintä

044 0678 434