Innovaatiot

Kehitystyömme ensimmäinen innovaatio, viherseinä, sai alkunsa ideasta tuoda sademetsä sisätiloihin. Modulaarinen viherseinämme on nykyään tuote, joka on suojattu EU-patentilla ja Kiinassa Hyödyllisyysmallilla.

Tutkimus- ja kehitystyömme taustalla on laaja, ajantasainen ymmärrys luonnollisuudesta. Jaamme ja kehitämme osaamistamme yhteistyöprojektien, kuten vihreää infrastruktuuria uudistavan Virtuaalivehreä-hankkeen kautta. Pyrimme kohti tavoitettamme yhdessä - ajatuksella, innolla ja luonnon ehdoilla.

Ajankohtaiset projektit

Yhteisöllistä vertikaaliviljelyä

Vihreä ja hyvinvoiva kaupunki

Työskentelemme kestävämmän ja yhteisöllisemmän kaupunkiasumisen mahdollistamiseksi. Tarkastelemme kokeilujen kautta, miten ekologisesti tuotetut rakenteet voidaan parhaalla tavalla yhdistää osaksi toimivaa kaupunkia niin, että myös asukkaiden hyvinvoinnilla on arvoa. Kehitämme esimerkiksi puista ulkoviherseinää, jossa voi viljellä hyötykasveja.

Hulevettä puhdistava viherseinä

Hulevettä puhdistava viherseinä?

Kehitämme luonnonmukaisia, tutkimustietoon perustuvia keinoja puhdistaa hulevettä. Olemme esimerkiksi havainneet, että viherseinällä voi suodattaa hulevedestä mikromuoveja. Tarkastelemme parhaillaan keinoja yhdistää huleveden hallinnan osaksi tuotteitamme. Hulevesitutkimustemme tuloksia julkaistaan seuraavaksi syksyllä 2021.

Viimeisimmät blogikirjoitukset aiheeseen liittyen

Long Xie ratkoo projektissaan kaupunkien ympäristöongelmia ulkoviherseinällä

28.04.2022

InnoGreenin tutkimus- ja kehitystiimin tutkijalle Long Xielle myönnettiin Nesslingin Säätiön rahoitus. Xie pyrkii projektillaan edistämään kaupunkien kestävyyttä ilmastonmuutoksen tuomissa haasteissa hulevettä suodattavan, ekologisesti rakennetun ulkoviherseinän avulla. Projekti toteutetaan yhteistyössä Helsingin yliopiston ja InnoGreenin kanssa.

Viherpysäkki tuo vehreyttä ja yhteisöllisyyttä

08.02.2022

Viherpysäkki, jota myös Green stopiksi kutsutaan, on InnoGreenin täysin kotimainen innovaatio. Viherpysäkki syntyi halusta kehittää luonnon monimuotoisuutta lisäävä vihertila, jossa jokaisella kaupunkilaisella olisi mahdollisuus nauttia vihreydestä. Kaupunkiympäristöön sijoitettuna viherpysäkki tarjoaa samassa paketissa luontokosketuksen, yhteisöllisyyttä ja mukavaa tekemistä. Viherpysäkin kaikki osat valmistetaan Suomessa kotimaisesta puusta.

Viherrakentamisen hiilijalanjälki

10.11.2021

Kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen on kestävän kehityksen tavoite, jonka toteutuminen on jokaisen vastuulla. Myös viherrakentamiseen on löydettävä vähähiilisempiä ratkaisuja, jotta ilmastonmuutoksen vaikutuksia saadaan hillittyä. Tämänkertaisessa blogikirjoituksessa pääset tutustumaan Tutkimus- ja kehitystiimin uuteen työntekijään, Angelina Arialiin, ja hänen ajatuksiin kestävästä rakentamisesta.

Tiimiläiset

Mikko Sonninen

Mikko Sonninen

Tiiminvetäjä

050 5352 360

Long Xie

Long Xie

Tutkija

045 1637 393

Angelina Arial

Angelina Arial

Tutkija

040 413 3661

Siiri Varis

Siiri Varis

Viestintä

044 0678 434