Modulaarisista ja monikäyttöisistä kaupunkikalusteistaan tunnettu Parkly sekä viherseinistään ja -toteutuksistaan tunnettu InnoGreen luottavat yhteistyön voimaan, kun tavoitteena on luoda viihtyisämpiä urbaaneja tiloja. Yhteistyötä on tunnusteltu erilaisten kokeilujen puitteissa jo hyvän aikaa. Nyt on tullut aika virallistaa yhteistyö ja tuoda yhteiset ratkaisut saataville entistä helpommin.

Kaupunkeihin kaivataan entistä enemmän vihreitä ja viihtyisiä tiloja, mutta kuinka luoda niitä jo rakennetuille alueille? Parklyn ja InnoGreenin ratkaisuilla tämä on nyt mahdollista, entistä kevyemmin ja helpommin. Aukiot, kadut ja muut urbaanit tilat muuntuvat vehreämmiksi ja viihtyisämmiksi ilman suuria muutostöitä tai investointeja.

InnoGreen ja Parkly mahdollistavat urbaanien tilojen uudenlaiset ratkaisut yhdistämällä urbaanin vihreyden sekä kaupunkimuotoilun ammattilaiset. Yhteistyötä on jo tehty aiemmin esimerkiksi kesällä 2023 innovatiivisen meluseinäkkeen muodossa, joka toi vihreyden ja vaimensi liikenteen melua Helsingin keskustassa. Sen lisäksi yritykset ovat tarjonneet räätälöityjä, kevyitä ja helppoja ratkaisuja Helsingin kaupungin muissa kokeiluissa ja ne ovat nyt entistä näppärämmin saatavilla muissakin kaupungeissa.

Yhteistyössä Parkly ja InnoGreen tarjoavat julkisiin tiloihin ratkaisuja palvelumuotoisesti. Parklyn moduuleilla on kätevää luoda vehreitä oleskelualueita minne vain. Samalla idealla InnoGreenin valikoimista löytyy esimerkiksi viherpysäkki. Nyt kun toimijat yhdistävät asiantuntijuutensa, voi ostaja hankkia vaivatta kokonaisuuden moduuleineen ja viherkasvineen, suunnittelusta toteutukseen sekä ylläpidosta varastointiin. Parkly valmistaa moduulit, InnoGreen vastaa itse palvelusta sekä vihertämisestä. Koska kokonaisuudet ovat vuokrattavissa, on vihertäminen ja oleskelutilojen hankkiminen pienemmän kynnyksen takana sekä mahdollista myös lyhyemmäksi aikaa.

”Meillä on yhteinen halu muuttaa kaupunkitiloja vehreämmiksi ja viihtyisämmiksi. Yhdistämällä kalusteet viherpalveluihin pystymme tarjoamaan erilaisia kokonaisuuksia, jotka on räätälöity asiakkaan tarpeiden ja tilojen mukaan. Parklyn kiertotalouteen perustuva kalustesysteemi on sekä joustava, että kestävä: osia voi vaihtaa ja moduulikokonaisuuksia muunnella tarpeen mukaan. Megatrendit kuten kaupungistuminen lisää vehreiden tilojen tarvetta - on hienoa, että voimme tarjota tähän uudenlaisia ratkaisuja yhdessä”, kertoo Parklyn Co-Founder ja Designer Päivi Raivio.

Yksi esimerkki tuotekehityksestä on viherseinämoduuli Parklyn tuoteperheeseen, jossa InnoGreenin viherseinäteknologia yhdistyy Parklyn alustalle.

Hengenheimolaisuudesta yhteistyöhön

InnoGreenia ja Parklya yhdistävät samanlaiset ajatukset ja visio paremmista kaupungeista. Siksi yhteistyö tuntui luonnolliselta ratkaisulta.

”Haluamme viheralan toimijana lähestyä kaupunkivihreää uudesta näkökulmasta ja nyt meillä on yhteistyökumppani Parkly, joka jakaa saman arvomaailman – keksitään keinoja muuttaa jo rakennettuja ympäristöjä vihreämmiksi ja viihtyisämmiksi. Lisäksi toiminnan ytimessä molemmilla ovat kestävyys ja muunneltavuus sekä halu luoda inhimillistä urbaania vihreyttä”, kertoo InnoGreenin kehitysjohtaja Oula Harjula, ja jatkaa:

”Haluamme myös korostaa yrityskulttuurissa yhteistyön merkitystä, sillä mielestämme kilpailun sijaan yhteistyöllä voidaan luoda positiivista kehitystä paremmin ja nopeammin.”

Millaisia vihertiloja kaipaat kaupunkiin?

Millaisia mahdollisuuksia yhteistyö sitten todella tuo? Miltä kuulostaisi esimerkiksi kampusalueella kesäisin käytössä oleva istuskelualue ulkona, jossa tehdä kesäopintoja ja seurailla pörriäisiä ja nauttia vehreydestä. Parklyn värikkäiden moduulien ansiosta voidaan yhdistää houkuttelevat kirkkaat värit hehkuvaan vehreyteen. Tai kenties toimistotalon terassille kaivataan viihtyisää loungea, jossa nauttia kesästä töiden ohella tai taukoillen. Sekä Parklyn että InnoGreeniin kokemuksen mukaan kaupunkilaiset toivovat lähes poikkeuksetta lisää vehreyttä ja oleskelumahdollisuuksia aukiolle, toreille ja katutiloihin.
Toteutukset eivät kuitenkaan rajoitu vain kesään, vaan moduuleja ja vihertämistä voidaan hyödyntää myös ympäri vuoden. Esimerkiksi tällä hetkellä Keravalla on käynnissä Parklyn ja InnoGreenin yhteinen projekti, jossa talvikadulla testataan lisäarvon tuomista ja viihtyisyyden rakentamista ympäri vuoden.

Urbaanin vihreyden mahdollisuudet ovat yhteistyön myötä lähes rajattomat. Moduulien ansiosta erilaisia kokonaisuuksia voidaan luoda hyvinkin luovasti ja yhdistää niihin esimerkiksi viherseinää, kausikasveja, mitä vain.

 

Ota rohkeasti yhteyttä myyntiimme, jos Parklyn ja InnoGreenin yhteistyön ratkaisut herättivät kiinnostuksesi!

 

Kuva: Jussi Hellsten 

Myynti ja suunnittelu

Myynti ja suunnittelu

– 010 583 3595