InnoGreen kehittää ainutlaatuisia ratkaisuja vihreämpien tulevaisuuden kaupunkien puolesta. Urbaanilla vihreydellä viitataan kaupunkivihreään – kaikkeen vihreyteen mitä kaupungeissa on. InnoGreenin innovaatioiden, kuten viherpysäkin, avulla vihreys voidaan tuoda uusin lokaatioihin ja jo rakennetuille pinnoille sen sijaan, että vihreys rajoittuisi vain puistoihin.

Vihreys tuo kaupunkeihin viihtyisyyttä ja kauneutta, joka ilahduttaa paitsi kaupunkilaisia, myös kaupungissa vierailevia. Vehreä viihtyvyys ei kuitenkaan ole ainut syy, miksi urbaanilla vihreydellä on väliä.

Tulevaisuudessa kaupungit joutuvat pohtimaan, kuinka ratkoa ilmaston muuttumisen seuraamuksia (Yle, 2023*). Monissa kaupungeissa on jo herätty tulvien ja helleaaltojen riskeihin sekä niiden mukanaan tuomiin haasteisiin. Urbaanilla vihreydellä voidaan kuitenkin mahdollisesti vastata näihin riskeihin tai vähintäänkin vähentää niiden negatiivisia vaikutuksia.

Rakentamalla kaupunkeihin viheralueita, voidaan vaikuttaa positiivisesti esimerkiksi hulevesiin, lämpötiloihin ja biodiversiteettiin ja jopa melusaasteeseen. InnoGreen on osaltaan rakentamassa positiivisia vaikutuksia erilaisten projektien ja konseptien avulla – vihreyttä tuovat esimerkiksi viherpysäkit, viherseinät ja uusi meluestekokeilu.

Viherpysäkki tuo vihreyttä jo rakennettuun ympäristöön

Vihreys siis voisi olla ratkaisu moniin tulevaisuuden haasteisiin, mutta kuinka vihreyttä voidaan tuoda jo rakennetuille pinnoille, kuten asfaltin ja kiven kattamille alueille? InnoGreenin viherpysäkki on modulaarinen viherratkaisu, jolla vihreyden voi tuoda mihin vain, sisälle ja ulos, keskustoista lähiöihin.

Viherpysäkki on suunniteltu sijoitettavaksi urbaaniin ympäristöön jo rakennetulle pinnalle, ilman kalliita perustuksia tai muutostöitä. Koska se on alunperinkin tarkoitettu kovalle pinnalle, pysäkkiä on helppo siirtää ja liikutella. Siksi viherpysäkki sopii niin koko kauden ratkaisuksi kuin myös lyhyemmän aikavälin vehreyttäjäksi. Kesällä 2023 viherpysäkki ilahdutti festivaalikävijöitä Suvilahdessa ja Tapiolassa.

Viherpysäkki tuo kodikkuutta ja suojaa suurille aukioille, mutta myös kaivattua toimintaa ja vihreyttä pienille taloyhtiöpihoille. Toisaalta se voidaan sijoittaa myös näyttäväksi elementiksi vaikka suureen aulaan sisätiloihin, jossa viherpysäkki tuo viihtyisyyttä odotustilaan.

Viherpysäkki koostuu moduuleista, joiden avulla siitä voidaan räätälöidä käyttäjilleen juuri sopiva eri toiminnallisuuksilla ja kasveilla. Valoa läpäisevä viherpysäkki on raikkaan näköinen myös silloin, kun kasveja on runsaasti.

Ulkoviherseinä loistaa kausikasvien väreissä

Tiesitkö, että viherseinä sopii myös ulkotiloihin? InnoGreenin modulaarinen viherseinä on totuttu näkemään sisätiloissa, mutta se sulautuu loistavasti lisäksi ulos. Kausikasveista rakennettu ulkoviherseinä voidaankin joko kiinnittää seinään tai tehdä siitä itsestään seisova. Ulkoviherseinä koostuu samoista moduuleista kuin kaikki InnoGreenin viherseinät. Ainoana erona on, että ulkoviherseinästä on poistettu allas, jotta se soveltuu paremmin ulos.

Ulkoviherseinä voidaan täyttää erilaisilla kasveilla toiveiden ja tarpeiden mukaan. Esimerkiksi sisäpihoja ja sisäänkäyntejä voidaan piristää kausikasvien kukkaloistolla. Toisaalta viherseinän ei myöskään tarvitse olla vain kesäkauden kaunistaja, vaan se voidaan toteuttaa ulkona ympärivuotisesti esimerkiksi havukasveilla.

Vehreyttä vaivattomasti palveluna

InnoGreen tarjoaa ratkaisut urbaaniin vihreyteen palveluna, eli avaimet käteen -ratkaisuna. Siksi sekä viherpysäkin että ulkoviherseinän voi hankkia palveluna. Osat valikoidaan asiakkaan toiveiden mukaan ja InnoGreen rakentaa tuotteen alusta loppuun. Lisäksi InnoGreen huolehtii ylläpidosta läpi kauden ja kun kausi lähenee loppuaan, huolehtii se tarvittaessa myös talvisäilönnästä. Vuokraus onnistuu jopa vain kaudeksi kerrallaan.

Sekä viherpysäkit että ulkoviherseinät valmistetaan Suomessa. Valitsemalla InnoGreenin tuot kotimaista työtä. Viherpysäkin osat valmistetaan käsityönä Etelä-Suomessa suomalaisesta puusta. Viherseinän moduulit valmistetaan puolestaan Kaarinassa.

Urbaania vihreää kehitystä

InnoGreen kehittää jatkuvasti parempia viherratkaisuja urbaaniin vihreyteen. Kesällä 2023 InnoGreen oli mukana Helsingin kaupungin kokeilussa, jossa tutkittiin viherrakennelmien potentiaalia melusaasteen ehkäisyssä. Kokeilussa Helsingin keskustaan, Erottajanaukiolle, rakennettiin yhteistyössä Parklyn ja WSP:n kanssa viherrakennelma, joka ehkäisi melua ja sen yhteydessä tutkittiin lämpötiloja sekä pölyttäjien liikkeitä. Samalla melueste tarjosi viihtyisää oleskelutilaa kaupunkilaisille. Lue Helsingin kaupungin kokeilusta lisää täällä: https://testbed.hel.fi/rakennettu-ymparisto/viherseinakkeet/

innogreen parkly meluseinäke 2

 

*Lue YLE:n juttu täällä: https://yle.fi/a/74-20043213

Myynti ja suunnittelu

Myynti ja suunnittelu

– 010 583 3595