Sadepuutarha - Ei hukkaan pisaraakaan

Mielestämme vihreydestä tulisi saada nauttia vaivattomasti sisällä ja ulkona. Siksi puutarhapalvelumme vastaavat ajan taloudellisiin ja ekologisiin haasteisiin ja ovat suunniteltuja mukautumaan suurista puutarhoista aina kaupunkikoteihin.

Puutarhoja kastellaan totutusti vesijohtovedellä. Niin kutsuttu hulevesi, eli poisjohdettava sadevesi, menee käyttämättömänä hukkaan viemäriin. Haluamme edistyksellisellä puutarhasuunnittelulla ja -rakentamisella luoda kestävämpiä ratkaisuja sadevesien hallintaan ja nostaa pihan käyttöastetta käytännöllisillä tilaratkaisuilla, jotka palvelevat puutarhaa ja siitä nauttivia.

Kutsumme ekologista ja pisimmälle kehitettyä puutarhakokonaisuuttamme sadepuutarhaksi. Sadepuutarha on yhtä aikaa ihana, kukoistava puutarha, sadevesien ohjausjärjestelmä ja ekoteko - ja mikä parasta, vaivaton puutarharatkaisu. Sadepuutarhaa ei tarvitse kastella juuri lainkaan, sillä sadepuutarha varastoi ja kierrättää hulevettä. Näin säästyy sekä juomakelpoista vesijohtovettä että vaivaa. Ylimääräinen sadevesi ei myöskään kuormita viemäriverkostoa, sillä se johdetaan kasvien käyttöön ja imeytettäväksi. Lisäksi kasvit sitovat sadevedessä olevia epäpuhtauksia, jotka normaalisti viemäriin kulkeutuessaan päätyvät kuormittamaan vesistöjä.

Sadepuutarhassa käytettävät luonnonkasvit tekevät pihastasi runsaslajisen ja kauniin. Sadepuutarha kukoistaa koko kesän.

Miksi sadepuutarha?

 

1.

Se on erittäin helppohoitoinen. Sadepuutarha kaipaa vain vähän huoltoa, kuten leikkausta, lannoitusta tai kitkemistä. Se kukoistaa koko kesän.

2.

Se on ympäristöystävällinen. Usein puutarhaa kastellaan suurissa määrin vesijohtovedellä, mutta sadepuutarha tulee hyvin pitkälle toimeen sadevedellä. Viemäriverkoston kuormitus vähenee, kun sadevedet ohjataan sadepuutarhan viherpainanteeseen. Sadepuutarhan kasvit myös sitovat sadevesien haitta-aineita.

 
 

3.

Se ratkaisee sadeveden ohjauksen ongelman. Ylimääräisen yleensä poisjohdettavan sadeveden, eli huleveden, voi ohjata puutarhaan kasvien haihdutettavaksi. Sadepuutarha ei tulvi edes sateisena kesänä, sillä sadepuutarhan rakenne ohjaa kasvien veden saantia.

4.

Se on ihastuttava. Sadepuutarhassa käytetään edullisia ja kauniita luonnonkasveja, jotka tekevät pihastasi runsaslajisen, luonnonkauniin niityn.

 

Viimeisimmät blogikirjoitukset aiheeseen liittyen

Palveluna vihreys – vaivatonta piristystä urbaaniin ympäristöön

16.05.2023

InnoGreenin viherpysäkki tuo vihreyden keskelle kaupunkia. Pysäkkiä voidaan muokata toiveiden mukaan ja sen rakentaminen onnistuu mihin vain. Kaikista suurin viherpysäkin hyöty on kuitenkin sen vaivattomuus – tarjoamme viherpysäkin palveluna, jossa hoidamme sen rakentamisen, ylläpidon ja talvikaudeksi varastoinnin. Kuulostaa hyvältä, eikö vain?

Long Xie ratkoo projektissaan kaupunkien ympäristöongelmia ulkoviherseinällä

28.04.2022

InnoGreenin tutkimus- ja kehitystiimin tutkijalle Long Xielle myönnettiin Nesslingin Säätiön rahoitus. Xie pyrkii projektillaan edistämään kaupunkien kestävyyttä ilmastonmuutoksen tuomissa haasteissa hulevettä suodattavan, ekologisesti rakennetun ulkoviherseinän avulla. Projekti toteutetaan yhteistyössä Helsingin yliopiston ja InnoGreenin kanssa.

Viherpysäkki tuo vehreyttä ja yhteisöllisyyttä

08.02.2022

Viherpysäkki, jota myös Green stopiksi kutsutaan, on InnoGreenin täysin kotimainen innovaatio. Viherpysäkki syntyi halusta kehittää luonnon monimuotoisuutta lisäävä vihertila, jossa jokaisella kaupunkilaisella olisi mahdollisuus nauttia vihreydestä. Kaupunkiympäristöön sijoitettuna viherpysäkki tarjoaa samassa paketissa luontokosketuksen, yhteisöllisyyttä ja mukavaa tekemistä. Viherpysäkin kaikki osat valmistetaan Suomessa kotimaisesta puusta.

Pihapalvelut