Mikko Sonninen
Tiiminvetäjä
Tutkimus- ja kehitystyömme taustalla on laaja, ajantasainen ymmärrys luonnollisuudesta. Jaamme ja kehitämme osaamistamme yhteistyöprojektien, kuten vihreää infrastruktuuria uudistavan Virtuaalivehreä-hankkeen kautta. Pyrimme kohti tavoitettamme yhdessä - ajatuksella, innolla ja luonnon ehdoilla.
Tavoitteena oli kehittää väliaikainen melueste, joka vastaa muuttuvan kaupunkikuvan tarpeisiin ja tarjoaa asukkaille luonnonläheisen levähdyspaikan. Projekti toteutettiin yhteistyössä Parklyn ja WSP:n kanssa Helsingin kaupungille.
Tavoitteena oli edistää viihtyvyyttä maisemoimalla sähkökuormapyörien kontti viherratkaisujen avulla. Projekti toteutettiin yhteistyössä Parklyn ja EG Trading Oy:n kanssa HSY:lle.
Tavoitteena on selvittää, kuinka paljon InnoGreenin omat tuotteet kuormittavat ympäristöä elinkaarensa aikana ja mistä kuormitus johtuu, jotta tuotteita voidaan jatkokehittää entistä ekologisempaan suuntaan. Hiilijalanjälkilaskennan työkalu kehitettiin yhteistyössä Third Rockin kanssa vuonna 2022.
Tavoitteena on tutkia keinoja edistää hulevesien suodattamista kasvillisuuden avulla ja rakentaa pilotti hulevesiä suodattavasta ulkoviherseinästä. Projekti toteutetaan yhteistyössä Turku Science Park Oy:n, Helsingin yliopiston sekä École Normale Supérieure de Lyon -yliopiston kanssa. Rahoittajana Maj ja Tor Nesslingin säätiö.
Tavoitteena oli pilotoida Viherpysäkkiä sekä tehdä karusta alueesta vehreämpi ja lempeämpi kaupunkilaisille. Projekti toteutettiin yhteistyössä Forum Viriumin kanssa.
Tavoitteena oli testata käytännössä, miten ulkoviherseinä ja hulevesien hallinta voidaan yhdistää tehokkaasti ja kaupunkilaisille mieluisalla tavalla. Projekti toteutettiin yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa ja se linkittyy myös Turkuun keväällä ja alkukesällä 2024 rakennettavaan ulkoviherseinään.
Tavoitteena oli tutkia, miten viherseinän avulla voidaan vähentää hulevesien aiheuttamaa ympäristökuormitusta. Havaitsimme, että huleveden johtaminen viherseinän läpi vähentää sen sisältämien haitallisten aineiden ja partikkelien määrää huomattavasti. Projekti toteutettiin yhteistyössä Helsingin ja Turun Itämerihaasteen kanssa.
Tavoitteena oli pilotoida viherrakenteita, joilla voidaan edistää kaupunkien sosiaalista ja ekologista kestävyyttä. Projekti toteutettiin yhteistyössä Espoon kaupungin, Kestävä kaupunki -hankkeen, Kera-kollektiivin ja Helsingin yliopiston kanssa ja sen rahoitti Suomen Kulttuurirahasto.
Tavoitteena oli edistää kestävää, hiilineutraalia ja fiksumpaa viherrakentamista kaupungeissa. Projekti toteutettiin yhteistyössä Forum Viriumin kanssa Uudenmaan liiton rahoituksella.
Tavoitteena oli tarkastella käytännön kokeilulla, miten kaupungin toimivuutta voitaisiin edistää hulevettä hallitsevilla viherrakenteilla. Projekti toteutettiin yhteistyössä Forum Viriumin ja Helsingin kaupungin kanssa. Tutustu sadepuutarhaan!