Muovikasvit on usein nähty pakollisena vaihtoehtona tiloihin, joissa olosuhteiden vuoksi elävät kasvit eivät voi kukoistaa. Viherseinistään ja innovatiivisista vihersisustuksen ratkaisuistaan tunnettu InnoGreen päätti luopua muovikasvien myynnistä vuoden 2023 alusta ja toi markkinoille stabiloidut kasvit. Stabilointimenetelmä on monille ennestään tuttu vehreänä kukoistavista sammalseinistä. Sammaleen ystäville onkin hyviä uutisia, sillä räätälöityjen ratkaisujen ohelle InnoGreen lanseeraa näyttävät, koivuraamiset sammal- ja jäkälätaulut.

Monipuolisissa ja vehreissä vihersisustuksen ratkaisuissaan InnoGreen pyrkii aina käyttämään eläviä viherkasveja. Aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, sillä elävä kasvi vaatii oikeanlaiset olosuhteet esimerkiksi valon ja lämmön suhteen. Perinteisesti viheralalla on haastaviin tiloihin käytetty silkki- eli muovikasveja. Vihdoin muovin tilalle on tullut parempi vaihtoehto. InnoGreen uudisti alkuvuodesta kasvivalikoimaansa vaihtamalla muovikasvit stabiloituihin kasveihin ja laajentaa nyt myös sammalvalikoimaansa uusilla sammaltauluilla.

Innogreen07

Stabilointimenetelmä säilöö elävän kasvin

Stabiloiduilla kasveilla tarkoitetaan preservoituja, eli ikään kuin säilöttyjä, kasveja. Stabiloinnissa hyödynnetään glyseriiniä, ja käsittelystä huolimatta kasvit ovat kierrätettäviä ja biohajoavia. Stabiloinnin avulla voidaan säilöä aitoja kasveja ja tuoda ne vihertämään olosuhteiltaan haastavampia tiloja.

Mikä parasta, stabiloidut kasvit ja sammaleet säilyvät muodossaan ja aidon värisinä jopa vuosia. Stabiloituja kasveja voidaan käyttää monipuolisesti ruukuissa, installaatioissa sekä viherseinissä. Lisäksi ne itsessään eivät kaipaa huoltoa. Toisaalta joskus esimerkiksi julkisissa tiloissa olevat pehmeännäköiset kokonaisuudet houkuttelevat uteliaimmat kosketusetäisyydelle, minkä vuoksi stabiloidutkin elementit vaativat toisinaan paikkausta.

”Stabiloiduille kasveille on ollut kysyntää ja tällä hetkellä pyrimmekin laajentamaan kasvivalikoimaamme pikaista vauhtia. On ollut ilo huomata, että asiakkaamme ovat mieluusti vaihtaneet muovikasvit stabiloituihin. Onhan tässä kyse suuresta arvo- ja ympäristöasiasta. Tänä päivänä tuntuisi kummalliselta valita muovi, kun valittavana on vastuullisempi, stabiloitu kasvi,” kertoo InnoGreenin myyntijohtaja Sami Vainionpää.

Euroopassa stabiloitujen kasvien käyttö on lisääntynyt ja Suomessa sisustussammaleen trendi jatkuu voimakkaana. Stabilointi tuo uusia mahdollisuuksia sekä monipuolistaa InnoGreenin kasvitarjoomaa merkittävästi. Tällä hetkellä vihersisustuksen puolella on suurta kiinnostusta kotimaisuutta kohtaan. Koska monen silmää miellyttää pohjoismainen luonto, InnoGreen selvittää mahdollisuutta tuoda kotimaisia kasveja, kuten havupuita ja varpuja, stabiloinnin avulla osaksi sisätilojen vihersisustusta.

Metsän rauhaa raameissa - esittelyssä sammal- ja jäkälätaulut

Yhtenä syksyn uutuuksista InnoGreen tuo valikoimiinsa näyttävät sammal- ja jäkälätaulut osana Koivu-tuoteperhettä. Suomessa, suomalaisesta koivusta valmistettuihin raameihin voi valita mieltymyksensä mukaan trendikästä sammalta tai jäkälää. Kevyitä, nopeasti ripustettavia tauluja on saatavilla kolmessa eri muodossa, pyöreä, neliö ja suorakulmio. Sammaltaulu henkii metsän rauhaa ja on kestävä vihersisustuselementti, joka toimii katseenvangitsijana yksinään tai upeana useamman taulun asetelmana. Uusien sammaltaulujen ohella InnoGreeniltä saa myös yhä jatkossa erilaisia sammalseiniä ja -installaatioita, joissa on vain mielikuvitus rajana.

Pyöreä, saatavilla halkaisijat S 60 cm, M 90 cm ja L 120 cm
Neliskulmainen, saatavilla koot S 60x60 cm, M 90x90 cm ja L 120x120 cm
Suorakulmainen, saatavilla koot S 120x60 cm ja M 180x90 cm

Innogreen03
Myynti ja suunnittelu

Myynti ja suunnittelu

– 010 583 3595