Mielikuvissa vihreys ja kestävyys kulkevat usein käsi kädessä, mutta pitääkö se todella paikkansa? InnoGreen haluaa uudistaa viheralaa ja löytää entistä kestävämpiä vihersisustusratkaisuja, luontoa ja ihmisiä kunnioittaen. Ensin yritys lanseerasi kotimaiset Koivu-ruukut tarjotakseen kasveille eettisemmin tuotettuja ja kestävämpiä kasvupaikkoja. Nyt InnoGreen luopuu muovikasvien myynnistä ja tuo valikoimiinsa stabiloidut kasvit.

InnoGreenin missiona on parantaa elämänlaatua luonnon avulla. Haluamme vehreyden avulla edistää viihtyvyyttä ja hyvinvointia tuomalla luonnon sisä- ja ulkotiloihin. Missiota toteuttaessamme haluamme samalla huolehtia, että ratkaisut tekevät hyvää paitsi ihmisille, myös luonnolle ja ympäröivälle maailmalle. 

InnoGreen luopuu muovikasveista ja tuo tilalle stabiloidut kasvit

Silkkikasvit, eli muovikasvit, eivät koskaan ole olleet InnoGreenin toiminnan ytimessä, mutta niille on ollut paikkansa. Tekokasveja hyödynnetään niin sanotusti haastavissa tiloissa, joissa esimerkiksi valoa ja vettä ei välttämättä ole riittävästi tarjolla eläville kasveille tai elävien kasvien huoltaminen olisi merkittävä turvallisuusriski. Niiden myyminen ei kuitenkaan täysin vastannut arvoihimme ja siksi päätimme ottaa askeleen kohti uutta. Luovuimme silkki- eli muovikasvien myynnistä 1.1.2023 sekä tartuimme haasteeseen löytää tilalle luonnollisempi vaihtoehto. 

”Muovikasveista luopuminen on meille sekä asiakkaillemme merkittävä askel kohti vastuullisempaa vihersisustamista. Haluamme omalta osaltamme olla vähentämässä viheralan muovin käyttöä sekä lisätä luontoa, ympäristöä ja ihmisiä kunnioittavia, kestävämpiä vaihtoehtoja. Vastuullisuusasioissa ei mielestämme voi tulla valmiiksi. Aina voidaan löytää entistä parempia ratkaisuja ”, kertoo InnoGreenin tutkimus- ja tuotekehitystiimin vetäjä Mikko Sonninen. 

Vuosi 2022 oli vastuullisemman tuotekehityksen vuosi. Kun Koivu-ruukut saatiin pitkän valmistelun jälkeen tuotantoon, aloimme etsiä vaihtoehtoja silkkikasveille. Katse kääntyi stabiloituihin kasveihin. Stabiloiduilla kasveilla tarkoitetaan preservoituja, eli ikään kuin säilöttyjä, kasveja. Stabiloinnissa hyödynnetään glyseriiniä, ja käsittelystä huolimatta kasvit ovat kierrätettäviä ja biohajoavia. 

Kestävä on aina trendikästä

”Euroopassa stabiloitujen kasvien käyttö on lisääntynyt, ja meilläkin on trendikkäästä sisustussammaleesta erinomaisia kokemuksia jo vuosien ajalta. Siksi halusimme kääntää tämän kortin, ja tutkia, voisiko stabiloinnin viedä vielä pidemmälle. Stabilointi tuo uusia mahdollisuuksia sekä monipuolistaa kasvitarjoomaamme merkittävästi. Uskomme kestävämpien vaihtoehtojen olevan tulevaisuudessa entistä tärkeämpiä myös asiakkaillemme”, Mikko kertoo.

InnoGreenin valikoimasta löydät Euroopassa tuotettuja stabiloituja kasveja. Valikoima tulee täydentymään portaittain InnoGreenin itse stabiloimilla kasveilla. Stabilointia on tällä hetkellä testattu trooppisilla kasveilla ja kokeilemme parhaillaan menetelmää mahdollisimman monenlaisiin kasveihin. Uusia kasveja tulee asiakkaiden tilattavaksi portaittain tutkimustyön edetessä.

Koivu-ruukkujen myötä huomasimme myös kiinnostuksen kotimaisuutta kohtaan. Koska monen silmää miellyttää pohjoismainen luonto, tulevaisuudessa voimme mahdollisesti tuoda kotimaisia kasveja, kuten havupuita ja varpuja, stabiloinnin avulla osaksi sisätilojen vihersisustusta. Mikä parasta, stabiloidut kasvit ja sammaleet säilyvät muodossaan ja aidon värisinä jopa vuosikymmeniä. Lisäksi ne itsessään eivät kaipaa huoltoa. Toisaalta joskus esimerkiksi julkisissa tiloissa olevat pehmeännäköiset kokonaisuudet houkuttelevat uteliaimmat kosketusetäisyydelle, minkä vuoksi stabiloidutkin elementit vaativat toisinaan paikkausta.

 

Tiesitkö, että InnoGreen tekee yhteistyötä World Land Trustin kanssa?

Uusien innovaatioiden kehittämisen lisäksi InnoGreen jatkaa sademetsien suojelua yhteistyössä World Land Trustin kanssa. InnoGreen suojelee sademetsää 1000 neliömetriä jokaista myytyä kasviseinäneliömetriä kohden ja asiakas saa tästä virallisen sertifikaatin. Vuoden 2022 loppuun mennessä olemme suojelleet jo 1 600 000 neliötä sademetsää yhdessä asiakkaidemme kanssa.

Myyntimme palvelee sinua kaikessa vihreässä: myynti@innogreen.fi

Myynti ja suunnittelu

Myynti ja suunnittelu

– 010 583 3595