Helsingin Kannelmäkeen Kauppakeskus Kaareen on valmistunut neljä uutta, suurta kasviseinää keskuksen uudistuksen yhteydessä. Kasveja on yhteensä yli 7500 ja neliömetrejä liki 190.

Kaaren remontin myötä kauppakäytäville haluttiin tuoda viihtyisyyttä ja pehmeyttä. ”Arkkitehdillä heräsi ajatus nimenomaan viherseinien tuomisesta Kaareen. Viihtyisyyttä ja kodikkuutta haettiin — ja saatiin”, kertoo kauppakeskusjohtaja Sanna Kinnunen. Myyntipäällikkömme Tuomas Huovinen mainitsee, että viherseinillä tavoitellaan wow-efektiä. ”Viherseinät ovat selkeä viesti siitä, että uudistuksen yhteydessä haluttiin panostaa asiakkaisiin ja viihtyvyyteen. Oli uskallusta luoda jotakin uutta ja erilaista.”

InnoGreenin kasviseinä, kauppakeskus Kaari, Kannelmäki InnoGreenin kasviseinä, kauppakeskus Kaari, Kannelmäki InnoGreenin kasviseinä, kauppakeskus Kaari, Kannelmäki

Viherseinät koostuvat tolpparakenteista ja InnoGreenin 60 cm leveistä kasvimooduleista, joihin kasvit sijoitetaan. Kaaren kasviseinissä on automaattinen, ajastettu kastelu. Lisäksi kasvien huoltotarve käydään tarkistamassa kahden viikon välein. Lue lisää InnoGreenin viherseinän anatomiasta.

Kasvit valittiin asiakkaan toiveiden mukaan, mutta myös ympäristön raamit huomioon ottaen. Seinissä on paljon vehkoja, köynnöksiä ja saniaisia sekä sammalta. Kasvit on sijoitettu osaksi seinää niin, että mikroilmasto on jokaisella kasville mahdollisimman suotuisa. Osa kasveista vaihdetaan noin neljä kertaa vuodessa, jotta saadaan mukaan värejä. Esimerkiksi joulun alla seinä tulee kukkimaan punaisena ja keväisin kauppakeskuksen asiakkaat pääsevät ihastelemaan narsisseja.

InnoGreenin kasviseinä, kauppakeskus Kaari, Kannelmäki InnoGreenin kasviseinä, Kauppakeskus Kaari, Kannelmäki

InnoGreenin kasviseinä, kauppakeskus Kaari, Kannelmäki
InnoGreenin viherseinä, kauppakeskus Kaari, Kannelmäki.

”Saamme positiivista palautetta viikoittain. Ihmiset ihastelevat seiniä ja ihmettelevät, ovatko kasvit oikeita. Myös sammalseinät ovat herättäneet kiinnostusta”, kertoo Sanna. ”Kasviseinät ovat upeat katseenkiinnittäjät, olemme oikein tyytyväisiä lopputulokseen.”

Moduulirakenteensa ansiosta InnoGreenin kasviseinät skaalautuvat niin pieniin kuin suuriinkin tarpeisiin. Kuinka suuri kasviseinä sopisi sinun kotiisi, pihallesi tai työpaikallesi? Ota meihin yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä!

Lue myös blogipostauksemme Viherseinän lyhyt oppimäärä.