Alvar Aallon suunnitteleman Helsingin Kulttuuritalon suurten neuvottelutilojen vihersisustuksen suunnittelu lähti selkeästä tilallisesta tarpeesta: suuret tilat kaipasivat parempaa akustiikkaa sekä ilmettä. Itse Aallonkin intohimona olivat luonto ja kasvit. Akustiikkaa parantamaan valittiin luonnollinen ja helppohoitoinen sammal.

Kutsumme stabiloituja seiniämme maisemaseiniksi, niiden luonnollisen näyttävyyden ja monipuolisuuden vuoksi. Käytännössä sammaleen saa taipumaan mihin tahansa muotoon lattiaan, seinään, kattoon tai huonekaluihin. Näyttävyyttä korostaa valitut pintamateriaalit, kuten oksat ja kivet. Kulttuuritalon vaaleat seinät saivat tällä kertaa useamman pienen sammaltaideteoksen.

Vihersisustus: Sammalseinä (maisemaseinä) / InnoGreen, Kulttuuritalo

Jokainen sammalteos kiinnittyy koukuilla taulukiskoon. Kisko kiertää koko huoneen, minkä vuoksi sammalteoksia on mahdollista siirtää paikasta ja tilasta toiseen. Vihersisustus on siis käytännössä täysin muunneltavissa tilan käyttäjän mielen mukaisesti. Palaset sopivat hyvin myös yhteen muodostaen yhden suuren maisemaseinän.

Vihersisustus: Sammalseinä (maisemaseinä) / InnoGreen, Kulttuuritalo

Lopputulos on leikkisä ja innostava. Luonnollinen, akustiikkaa parantava ja muunneltavissa oleva sammalseinä vastasi Kulttuuritalon tarpeisiin erinomaisesti. Viimeisenä silauksena sammaleesta tehtiin vielä historiaa kunnioittava aallon muotoinen osa.

Vihersisustus: Sammalseinä (maisemaseinä) / InnoGreen, Kulttuuritalo

Kiinnostuitko sammalseinistä? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Tila: Kulttuuritalo, Helsinki
Suunnittelu ja vihersisustus: InnoGreen