Vihreyden rooli kauppakeskuksissa on suurempi kuin ensin tuleekaan ajatelleeksi. Hyvin suunniteltu, ammattitaitoisesti toteutettu ja säännöllisesti huollettu vihreys ylläpitää toivottua tunnelmaa, ohjaa kulkua ja kutsuu viihtymään myös vilkkaana sesonkina. Tutustu vihersisustuksen lukuisiin tehtäviin kauppakeskuksessa!

Vihreys ohjaa kulkua

Viherkasveja sijoitetaan usein runsaasti levähdyspaikkojen läheisyyteen. Vaistomaisesti etsimmekin katseellamme vihreää, kun haluamme päästä lepuuttamaan jalkojamme. Viheralueilla myös ohjataan kulkua esimerkiksi jakamalla käytävää pienempiin osiin. Myös aukealle paikalle sijoitettu suuri viherelementti painuu kävijöiden mieleen muuttuen näin erinomaiseksi kohtaamispaikaksi pois vilinän välittömästä läheisyydestä. ”Hei, nähdäänkö siinä viherseinän alla?”

Redi InnoGreen viherseinä

Viherseinä toimii kohtaamispaikkana Kauppakeskus Redissä.

innogreen kaari viherseinä

Vihreys liukuportaissa ohjaa kulkua yläkertaan. Kauppakeskus Kaaren viherseinät lisäsivät toisen kerroksen käyttöastetta ja asennuksen jälkeen käyttöaste nousi jopa 119%!

Vihreys ilahduttaa ja rauhoittaa

Viherkasveilla on tutkitusti lukuisia positiivisia vaikutuksia hyvinvointiimme. Luonto ja viherkasvit esimerkiksi alentavat stressiä ja rauhoittavat mieltä. Siispä ei mikään ihme, että viihdymme paremmin vehreissä tiloissa ja kasvien ympäröimälle penkille kelpaa jäädä toviksi. Kauppakeskus Sellon sisäaukiolle valikoitui runsaasti erikokoisia ja -näköisiä kasveja. Jokaisen kasvin yhteyteen on lisätty myös tiedot kasvien alkuperämaasta. Kasveissa riittää tutkailtavaa!

sello innogreen viherkasvit

Vihreys tarjoaa elämyksiä

Vihreys myös yllättää ja tuo tiloihin elämyksellisyyttä. Viherkasveilla ja kasviseinillä voidaan korostaa tilallisia ominaisuuksia, kuten korkeutta, jolloin tilan tunnelma muuttuu merkittävästi. Kun kauppakeskus Ainoassa kurkkaat kohti kattoa, on valojen kaverina katseenvangitsevaa vihreyttä. Täytyy vain muistaa välillä vilkaista myös eteenpäin.

innogreen ainoa viherkatto

Vihreys ilmentää brändiä ja toivottua tunnelmaa

Kauppakeskus Kämp Galleriaan valikoitui suurista ruukuista muodostuvia viherkasvikokonaisuuksia. Ruukkujen värit ja materiaalit valittiin tarkoin, jotta kauppakeskuksen kerroksittain vaihtuva teema ja tunnelma jatkuisi saumattomasti tilasta toiseen. Vihreyden avulla voidaan ilmentää brändiä, haluttiinpa sitten korostaa ylellisyyttä, ekologisuutta tai vaikka yhteisöllisyyttä.

innogreen kämp galleria vihersisustus