Haaveena näyttävä viherseinä? Ota huomioon nämä seikat, kun kilpailutat viherseinätoimittajaa.

Seinän rakenne

Missä viherseinä on kehitetty? Kuinka seinän materiaalit on valittu ja miten sen turvallisuus ja kestävyys on testattu? Suoraselkäinen valmistaja osaa vastata tiukkoihinkin kysymyksiin koskien seinärakennetta. Myös sillä on merkitystä, kuinka monta yksittäistä osaa seinä pitää sisällään, sillä, mitä enemmän osia, sitä enemmän myös rikkimeneivä osia. Suosi kotimaisia valmistajia, joiden tuotteen alkuperä ja design on jäljitettävissä.

InnoGreenin viherseinän rakenne, sen valmistusmateriaalit sekä valmistustapa ovat monen kokeilun, opin ja löydöksen tulos.

”Meille on ensisijaisen tärkeää, että kasviseinän rakenne on kestävä, pitkäikäinen, uudelleenkäytettävä sekä myös turvallinen ja vedenpitävä. Kokeilimme tuotekehitysvaiheessa valmistaa seinän rakennetta kierrätetystä muovikomposiitista. Lopputuloksena oli huojuva seinä, joka ei ollut kestävä saatikka turvallinen sijoittaa ihmisten lähelle. Oli päivänselvää, että kyseinen materiaali ei sopinut viherseinämme valmistukseen, vaikka muussa käytössä se saattaisikin olla hyvä valinta”, kertoo InnoGreenin perustajaosakas Oula Harjula.

innogreen moduuli kasviseinä
InnoGreenin viherseinän rakenne koostuu moduuleista.

Mukailtavuus

Viherseinän tulee miellyttää silmää ja istua sisustukseen. Mukailtavat viherseinät tarjoavat enemmän mahdollisuuksia personointiin. Selvitä viherseinän kokovaihtoehdot, muodot sekä integroitavuus. Viherseiniä saa myös pyörillä varustettuna, jolloin sijaintia voi vaihdella ja seinä toimii myös tilanjakajana.

Tyypillisin toteuttamamme viherseinä tehdään aidoista kasveista ja suorakaiteen muotoon. Aika ajoin tila tai tarve on kuitenkin jotain aivan muuta. Moduulirakenteensa ansiosta viherseinästämme voi tehdä lähes minkämuotoisen tahansa. Rakenne on kuitenkin vain osa toteutusta, sillä seinän näyttävyyden salaisuus on huolellisissa kasvivalinnoissa. Ennen kasvien valintaa kartoitamme toiveet yleisilmeestä, kuten toivotaanko seinältä rauhallista ja hillittyä ilmettä vai kenties värikkyyttä ja viidakkomaisuutta. Viherseiniimme on saatavilla suuri valikoima erilaisia, seinään sopeutuvia aitoja kasveja ja testaamme jatkuvasti myös uusia lajeja. Kasvivalintojen lisäksi seinään luodaan muotoa ja näyttävyyttä kasvien sijoittelulla. Lisäpalveluna seiniin voidaan vaihtaa myös kukkivia kausikasveja tuomaan vaihtelua ja ilmettä. Lue lisää viherseinän kasveista.

Kastelu

Kaunis viherseinä neuvotteluhuoneessa, nyt saamme asiakkaamme hurmattua. Vaan auta armias, kun viherseinä alkaa lorisemaan kesken tärkeän keskustelun. Selvitä tarkkaan, kuinka viherseinän teknologia toimii. Laadukkaan seinän kastelumekanismi on hiljainen sekä myös ajastettavissa. Jos tätä ei ole selvitetty ennen seinän hankintaa, voi upea vihreys olla lopuksi ärsyttävä ja äänekäs vaiva.

oodi viherseinä innogreen

Viherseinän huolto

Kasvit tarvitsevat elääkseen muutakin kuin vettä. Ammattimainen huolto on hyvin suunniteltu ja säännöllinen, jotta viherseinä tosiaan on pitkäaikainen sijoitus. Huolto on välttämätön, jotta viherseinäsi säilyttää kauniin muotonsa. Kastelu voidaan usein automatisoida, mutta kasvien kunto on tarkastettava ihmissilmin. Kasvien leikkaus ja vaihto on hyvä antaa ammattilaisen hoidettavaksi. Hyvä huoltoväli on yleensä, kasveista riippuen, pari viikkoa. Kasvit tarvitsevat myös valoa, joten tarkista, että viherseinätarjoajasi pystyy toimittamaan kasveillesi sopivat valot.

Omaksi vai vuokralle

Viherseinän voi ostaa omaksi tai ottaa lyhyt- sekä pitkäaikaisesti vuokralle. Jos tiedät toimitilojenne säilyvän samoina vielä vuosikaudet, voi omaan seinään sijoittaminen olla fiksuinta. Muista pyytää tarjous myös huollolle, jotta saat kaikki kustannukset selville ennen päätöstä. Laatu, turvallisuus ja pitkäikäisyys ovat asioita, joissa ei kannata säästää, sillä muuten viherseinä voi tulla yllättäen kalliimmaksi kuin on alunperin ollut tarkoitus.

Kysy lisää viherseinistä myynti@innogreen.fi!