Viherseinä näyttää upealta ja parantaa tutkitusti viihtyisyyttä. Vihersisustus voi olla monella tavalla myös käytännöllinen osa tilaa. Kokosimme viisi luovaa ja funktionaalista tapaa käyttää viherseinää.

Viherseinä on oivallinen tilanjakaja

Viherseinää ei tarvitse sijoittaa seinää vasten. Se voi hyvin toimia myös tilanjakajana tai näköesteenä. Vihreyttä voi toki olla seinän molemmin puolin.

InnoGreen, vihersisustus / kasviseinä

Tilanjakaja-viherseinän voi myös varustaa pyörillä, jolloin sitä on mahdollista siirrellä kunkin päivän tilan tarpeen mukaan.

Vihersisustus: Kasviseinä, tilanjakaja / InnoGreen

Viherseinä viestii brändistä

Patentoidun, modulaarisen rakenteen ansiosta InnoGreen-viherseinä voi olla minkä muotoinen tahansa. Kukkivien kasvien avulla kasviseinään voidaan luoda myös värikkäitä kuvioita. Vihreys ei ole ainoastaan kaunis väri, vaan viestii myös yrityksesi arvoista. Viherseinämme on ekologinen tapa pitää huolta työntekijöiden viihtyvyydestä.

Pihasuunnittelu: Case Flow Festival / InnoGreen

Maisemaseinämme, eli jäkälä- ja sammalseinät, asettuvat myös tarkkarajaisiin muotoihin. Kasvirakenteen alle voidaan leikata minkä muotoinen pohja tahansa, mikä mahdollistaa vaikkapa maailmankartan piirtämisen seinälle sammalella. Vaativimpien pohjien laserleikkauksen toteuttaa kumppanimme MOoCB Concept.

Vihersisustus: muotoonleikattu sammalseinä, maisemaseinä / InnoGreen

Viherkasvit elävöittävät tylsät pinnat

Suuria ja korkeita tiloja ei saa kotoisaksi kookkaallakaan jukkapalmulla - mutta tilan, jossa on kasviseinä, on melkein mahdotonta olla kolkko. Pylväskään ei ole enää kiusallinen näköeste, kun se vuorataan viherkasveilla, kuten sammaleella. Vihersisustus voi viherseinän muodossa levittäytyä lattiatasosta seiniin ja aina kattoon asti. Äripäev-lehden toimituksen uusissa tiloissa sammal ja viherkasvit antoivat fuktion vanhoille betonipylväille. Peabin tiloissa taas katse lepää katossa, kun sammalseinä integroitiin osaksi kattoa ja valaistusta.

äripäev vihersisustus InnoGreen sammal Peab InnoGreen sammalkatto

Akustiikka paremmaksi vihersisustuksella

Esimerkiksi aulojen ja neuvotteluhuoneiden akustisia ominaisuuksia voidaan parantaa vihreyden - esimerkiksi viherseinän tai sammalseinän - avulla. Sammaleesta voidaan tehdä myös liikuteltavia akustisia elementtejä, kuten Helsingin Kulttuuritalolle tekemässämme toteutuksessa. Viherkasvit voivat alentaa äänitasoa jopa 5 desibeliä.*

Vihersisustus: Sammalseinä (maisemaseinä) / InnoGreen, Kulttuuritalo

Viherseinä osana huleveden ohjausta

Kasviseinä voidaan rakentaa myös ulos, kunhan kasvit valitaan huolella ympäristöön sopiviksi. Tontin hulevesiä voidaan ohjata ulkokasviseinän käyttöön. Viherseinään lisätään rakenne, joka säilöö ja kierrättää sadevettä jopa viikkoja. Näin sekä kastelun että huleveden ulosohjauksen tarve vähenevät ja viemäriverkosto kuormittuu vähemmän. Viherseinä on näyttävä myös ulkona ja myös muunneltavissa kausikasvein. Tällaista sadevettä hyödyntävää puutarharatkaisua kutsumme sadepuutarhaksi.

Kalasataman sadepuutarha, InnoGreen / kaupunkisuunnittelu, vihersuunnittelu, pihasuunnittelu, hulevesiratkaisu

*Lähde: Russell Helen, Oxford, Uzzell David, University of Surrey

Mihin tahansa käyttöön sinun viherseinäsi tuleekaan, saat sen meiltä. Ota rohkeasti yhteyttä, sovitaan maksuton suunnittelukäynti!