Yhteistyökumppanimme tila- ja konseptisuunnittelutoimisto Kohina lähti Elisan pääkonttorin uudistamisessa liikkeelle tilan käyttäjien viihtyvyydestä ja digitalisaation kautta muuttuneesta työskentelykulttuurista. Tilaratkaisujen tuli tukea Elisan liiketoimintaa ja tiimien nykyaikaista tapaa työskennellä yhdessä paikasta riippumatta. Jokaisella tilalla oli oma roolinsa ja tarkoituksensa. Tunnelman luonnissa avainasemassa oli vihersisustus, jolta toivottiin yllätyksellisyyttä.

Vihersisustus (Elisa) / InnoGreen

Villejä ideoita toteutukseen riitti. Vaikka jokaisella tilalla oli oma tunnelmansa ja tyylinsä, oli suunnittelussa ja toteutuksessa muistettava kokonaisuus. Tilasta toiseen siirryttäessä tuli tunnelman vaihtua luontevasti. Toteutuksen oli oltava näyttävän lisäksi myös käytännöllinen, minkä vuoksi kasvi- ja materiaalivalintoihin kiinnitettiin erityisesti huomiota.

Vihersisustus, vihersuunnittelu / InnoGreen

Luonto ja vihersisustus alentavat tutkitusti stressitasoa. Työympäristöön tuotuna vihersisustuselementit eivät ainoastaan tue työhyvinvointia, vaan toimivat myös inspiraation lähteenä. Kun on mahdollista säväyttää, miksei niin tekisi? Akvaario-henkisessä tilassa kasveilla pyrittiin jäljittelemään merenpohjaa, kun taas tehdashallissa kasvit löysivät kodin ruosteisista ruukuista. Vihersisustus viimeisteli tunnelman tilasta toiseen aina teehuoneesta palmujen alle.

Vihersisustus: Sammalkatto, vihersuunnittelu, vihersisustus / InnoGreen

Uteliaat yllättyivät vilkaistessaan ylös. Vihreyttä tuotiin lattianrajasta aina kattoon asti integroimalla sammal valaisimiin. Käytännössä sammalta ja silkkikasveja on mahdollista integroida mihin tahansa, vain mielikuvitus on rajana.

Vihersisustus, vihersuunnittelu / InnoGreen

Vihersisustuksessa rajoittavin tekijä on kasvit itse. Osa kasveista vaatii elinympäristöltään runsaasti valoa ja tietynlaista lämpötilaa. Jos toivottu kasvi ei syystä tai toisesta viihdy tilassa, valitaan tilalle toinen ulkonäöltään mahdollisimman samanlainen kasvi. Vaihtoehtoisesti esimerkiksi erittäin kylmissä tiloissa käytetään myös silkkikasveja, jotka tuovat raikkauden ja vihreyden ilman varsinaista huoltotarvetta. Valaisemme pääsääntöisesti kasvimme aina LED-kasvivaloilla riittävän valon turvaamiseksi.

Vihersisustus (Elisa) / InnoGreen

Kiinnostuitko viherratkaisuistamme? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Tila: Elisa Oyj pääkonttori
Tilasuunnittelu: Kohina Oy
Vihersisustus: InnoGreen