Viestintätoimisto Norra Communications muutti uusiin tiloihin Espoon Tapiolaan. Toimisto suunniteltiin alusta alkaen Norra Commsin toiveiden ja tarpeiden mukaan, ja harmoniseen tilaan haluttiin paljon eloa viherkasvien avulla. InnoGreeniltä löytyivät täydelliset ratkaisut modernin toimiston vihreyteen, jotka lisäävät myös hyvinvointia työpaikalla.

Norra Communications muutti suurempiin tiloihin yrityksen kasvaessa. Toimiston suunnitteluun ja ratkaisuihin panostettiin paljon, eikä vihersisustus ollut poikkeus. Toimistoon haluttiin runsaasti vehreyttä viherkasvien avulla ja samalla myös toimiston kiinteitä elementtejä, pylväitä, hyödynnettiin vihersisustuksen toteutuksessa.

Vihersisustuksen suunnittelu lähti liikkeelle luonnollisesti vihersuunnitelman luomisesta. Suunnitelma luotiin yhdessä asiakkaan ja InnoGreenin suunnittelijan Liivika Korkalon kanssa. Suunnittelun alussa apuna käytettiin moodboardia, johon koottiin ideoita ja toiveita, miltä toteutus voisi näyttää. Moodboardin luominen auttaa suunnittelijaa saamaan paremmin kiinni asiakkaan ajatuksista ja toiveista, ja siksi sitä hyödynnetään suunnitelmien tekemisessä.

Sammalta ja suuria ruukkukasveja

Moodboardin pohjalta rakennettiin ensimmäinen suunnitelma, jossa huomioitiin sekä asiakkaan ideat, suunnittelijan tietotaito, tilan sisustusratkaisut ja valo-olosuhteet, jotta kokonaisuudesta tulisi yhtenäinen ja viihtyisä. Lähtötoiveena olivat InnoGreenin omat Koivu-ruukut ja suuret kasvit tilanjakajina. Suunnitelmaa hiottiin vielä yhdessä, jotta lopputulos olisi juuri oikeanlainen. Vihersisustusratkaisujen lisäksi viimeisteltiin käytännön asiat – kasvit ovat vuokralla tiloissa ja niille tehtiin myös huoltosopimus, jossa kasvihuoltaja käy säännöllisesti pitämässä huolen kasveista ja niiden kukoistuksesta.

”InnoGreenin kanssa oli helppoa löytää yhteinen sävel sen suhteen, millaisesta vihersisustuksesta haaveilimme. Lisäksi on todella kätevää, että kasvit ovat ammattilaisen hoidossa ja me voimme vain nauttia”, kertoo Norra Communicationsin toimitusjohtaja Nora Tåg.

Lopullisessa ratkaisussa toimistoon löysivät toiveiden mukaan tiensä erilaiset suuremmat ja pienemmät viherkasvit. Keskelle tiloja sijoitettiin monta suurta viherkasvia tuomaan extravihreän ilmeen ja sen lisäksi suurempia kasveja ripoteltiin eri puolelle toimistoa. Tasoille asetettiin pienempiä kasveja. Ruukkuvalinnoissa päädyttiin tietenkin InnoGreenin omiin Koivu-ruukkuihin sekä rouheisiin kiviruukkuihin tuomaan lisäilmettä.

Vihersisustuksessa hyödynnettiin onnistuneesti toimiston kiinteitä elementtejä, pylväitä neuvotteluhuoneessa ja toimistotilan keskellä. Pylväisiin kiinnitettiin stabiloitua sammalta kiertämään pylväitä ja luotiin näyttävä lopputulos. Sammal säväyttää myös heti sisäänkäynnillä – sammaleesta rakennettiin seinälle yrityksen logo, joka on ensimmäinen asia, jonka silmä kohtaa sisään astuttaessa. Sammallogo olikin asiakkaan toiveiden kärjessä ja matkan varrella keksittiin hyödyntää pylväät.

”Kasvit ovat ilahduttaneet meitä kaikkia ja erityisen paljon iloa tuottaa, kun huomaamme jonkin kasvin tekevän uusia lehtiä. Lisäksi erityisesti pylväitä kiertävä stabiloitu sammal on herättänyt suurta ihastusta myös toimiston vieraissa”, hehkuttaa Nora.

Sammallogo toimiston sisäänkäynnillä.

 

Hyvinvointia viherkasveista

Viherkasvit toimistolla eivät ole vain kaunis sisustuselementti, vaan niillä on myös muita hyötyjä.

”Halusimme huomioida hyvinvointinäkökulman toimistolla. On varsin hyvin tiedossa, että viherkasvit työympäristössä lisäävät hyvinvointia tuomalla luontokokemuksen sisätiloihin”, kertoo Nora.

Kasveilla onkin tutkitusti erilaisia fysiologia ja psykologisia hyötyjä. Vihreys esimerkiksi rauhoittaa mieltä, rentouttaa ja auttaa palautumaan stressistä sekä alentaa verenpainetta. Pelkästään luontonäkymä palauttaa keskittymiskyvyn ja parantaa tuottavuutta. Hyvinvointiin kannattaa panostaa, sillä se auttaa jaksamaan. Hyvinvoivat työntekijät ovat tuotteliaampia, idearikkaampia ja oma-aloitteisempia. Tästä on hyötyä jokaisella työpaikalla, mutta erityisesti välillä luovuutta vaativaan viestintätoimistoon kunnon vihersisustus sopii paremmin kuin hyvin!

Viherkasvi, lyyraviikuna, toimiston sisäänkäynnillä.

 

Haluatko parantaa toimitilasi viihtyisyyttä ja työntekijöiden hyvinvointia vihersisustuksen avulla? Ota yhteyttä myyntiimme!

 

 

Myynti ja suunnittelu

Myynti ja suunnittelu

– 010 583 3595