Suunnittelun roolista puhutaan paljon, mutta miksi sillä on niin paljon merkitystä? Entä miksi maksaa suunnittelusta, kun internet on pullollaan ilmaisia inspiraatiokuvia ja erilaisia suunnitelmia? Suunnittelu on vaativa prosessi, joka edellyttää paljon asiantuntijuutta ja osaamista, jotta päästään parhaaseen lopputulokseen. Aivan kuten sähkösuunnitelma vaatii ammattilaisen osaavan otteen, myös vihersuunnitelmaan kannattaa pihistämisen sijaan panostaa. 

Suunnittelu on kenties tärkein osa uutta viherkokonaisuutta. Olipa kyseessä sitten piha tai sisätiloissa oleva kohde, huolellinen suunnitelma on avainasemassa. Hyvissä ajoin aloitettu suunnittelu takaa näyttävän ja viimeistellyn lopputuloksen, joka on aidosti tilan käyttötarkoituksen ja käyttäjien näköinen. 

InnoGreenin vihersuunnittelussa asiakas on kaiken keskiössä – ammattilainen ei vain tee suunnitelmaa, vaan sparraa, pallottelee ideoita asiakkaan kanssa ja hioo vision huippuunsa. Asiantuntijan suunnitelmassa on mukana useampia vaiheita, jotta lopputulos on huippuluokkaa ja kustannuslaskelma kunnossa. 

Ammattilaisen tekemä vihersuunnitelma räätälöidään asiakkaan toiveiden ja tilan mukaan. Osaava tekijä kykenee ottamaan huomioon lukuisat eri seikat arkkitehtuurista sisustusvalintoihin sekä valon määrään ja suuntaan. Ratkaisusta luodaan persoonallinen ja tilaan täydellisesti istuva, johon ei internetin ilmaissuunnitelmilla päästä. On esimerkiksi tärkeää huomioida, millaiset kasvit tilassa menestyvät. 

Vihersuunnittelun vaiheet

Alkukartoitus auttaa hahmottamaan tilan ja toiveet. Silloin suunnittelija tutustuu huolellisesti tilojen olosuhteisiin, ottaa tarpeelliset mitat ja opastaa vihersisustuksen mahdollisuuksista. Alkukartoituksen aikana keskustellaan toiveista, haaveista sekä budjetista. 

Kartoituksen pohjalta suunnittelija rakentaa ensimmäisen ehdotuksen viherratkaisusta, jossa konkretisoituu asiakkaan visio. Jos esimerkiksi toiveena on tuoda mahdollisimman paljon viherkasveja sekä upottaa sammalta tilaan, suunnittelija osaa arvioida millaisia kasveja kannattaa hankkia sekä miten ne asetellaan valon ja tilan rakenteiden puolesta.  Vihersuunnitelmaa jatkojalostetaan asiakkaan toiveiden ja kommenttien mukaan.  Suunnitelmissa huomioidaan myös ekologisuus ja pitkäikäisyys, jotta tilat tarjoavat iloa käyttäjälleen vuosien ajan. 

Suunnitelmien pohjalta vihersuunnittelija luo toteutuksesta havainnekuvat, jotka helpottavat ratkaisujen hahmottamista. Viimeistellyn suunnitelman tärkeä osa on tuoteluettelo, joka auttaa laskemaan tarkan kustannuslaskelman sekä vihersisustuksen toteuttamiselle että ylläpidolle. 

vihersisustus viherseinä

Vihersuunnitelmaan panostaminen kannattaa myös kukkaron kannalta  

Huolellisesta vihersuunnitelmasta hyötyvät itse asiakkaan lisäksi myös rakennuttajat ja arkkitehdit. Samalla huomioidaan yhdessä huoltomahdollisuudet, jotka pitävät kustannukset kurissa ja toteutus kestää aikaa. 

Me InnoGreenillä haluamme luoda markkinoiden parhaat vihersuunnitelmat, jotka auttavat jokaista asiakastamme toteuttamaan visionsa. Parhaimmillaan rahallinen panos suunnitelmaan auttaa säästämään muissa kuluissa – huolellinen suunnittelu on budjetissa pysymisen a ja o. Ammattilainen pystyy arvioimaan ja sopeuttamaan toteutuksen kustannuksia, johon kuuluvat esimerkiksi itse kasvien hinnat, ruukut, asennuskulut sekä huoltokustannukset. Hyvään suunnitelmaan kannattaa siis sijoittaa. Kuten sanontakin sen kertoo: hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. 

Kiinnostuitko vihersuunnittelusta? Ota meihin yhteyttä ja kysy lisää! 

Myynti ja suunnittelu

Myynti ja suunnittelu

– 010 583 3595