Kesä lähenee kovaa vauhtia loppuaan ja on aika kääntää katse jo ensi kevääseen. Jotta toivotunlainen piha saadaan toteutettua aikataulussa ja budjetissa, tulee pihasuunnittelu aloittaa hyvissä ajoin, mielellään jopa syksyllä. Kaipaisiko taloyhtiösi tai yrityksesi uutta ilmettä ulkotiloihin? Entä oletko ihaillut hienoja viherpysäkkejämme? Mitä ikinä mielessäsi onkaan, löytyy meiltä ratkaisu.

Mikäli mietit uusia tuulia tai kasvojenkohotusta pihalle, kannattaa ryhtyä tuumasta toimeen mitä pikimmin. Ensi vuoden suunnitelmat myydään nyt ja on parasta varmistaa, että ehdit mukaan uuden toteutukseen. Esimerkiksi viherpysäkit valmistetaan tilauksesta käsityönä Nastolassa, ja oma viherpysäkki kannattaa tilata hyvissä ajoin, jotta asennus voidaan tehdä heti säiden suosiessa. Hyvä suunnitelma on puoliksi tehty ja siksi suunnitteluun on järkevää tarttua ajoissa.

Yritykset ja taloyhtiöt panostavat nyt pihoihin

Pihalla on merkitystä. Yrityksiä ja taloyhtiöitä kiinnostaa enenevissä määrin hioa pihat huippuunsa. Kauniit ja käytännölliset pihat parantavat niin työntekijöiden kuin asukkaidenkin viihtyvyyttä. Upea piha on yritykselle kuin käyntikortti: parhaimmillaan se jää mieleen sekä antaa hyvän ensivaikutelman tehden yrityksestä houkuttelevan. Taloyhtiöissä puolestaan piha tarjoaa viihtyisyyttä, suojaa ja paikan viettää aikaa. Usein asukkailta kysytään, mitä pihalta kaivataan – olipa se sitten viihtyisä oleskelutila, mahdollisuus viljellä hyötykasveja tai paikka kuntoilla erilaisten kiinteiden kuntoiluvälineiden avulla.

”Hyvin suunnitellulla pihalla on myös konkreettista hyötyä, sillä esimerkiksi puusto voi auttaa kesäkuumalla ja tarjota viileämmän alueen kuin paahtavan kuuma asfalttialue. Lisäksi pihoja suunnitellaan nyt myös biodiversiteetti, eli hyönteisten, eläinten ja kasvien monimuotoisuus, mielessä”, opastaa Johanna Murto InnoGreenin pihamyynnistä ja jatkaa:

”Bonuksena onnistunut piha nostaa usein kiinteistön arvoa.”

innogreen pihasuunnittelu taloyhtiö

Hyvin ajoitettu pihasuunnittelu on kaiken a ja o

”Monet heräävät pihasuunnitteluun vasta keväällä, mutta toimeen kannattaisi tarttua jo aiemmin. Keväällä pihamarkkinat lähes ylikuumenevat, joten kannattaa varmistaa omat suunnitelmansa ajoissa. Näin toteutus saadaan ajoitettua ja budjetti pysyy hallinnassa varmemmin. Parhaimmillaan piha valmistuu jo kesän kynnyksellä sen sijaan, että työt jatkuisivat läpi kesän”, muistuttaa Johanna.

Tontin kartoittaminen on luonnollisesti helpointa lumettomana aikana, joten alkusyksy toimii ajoituksena erittäin hyvin. Kun kartoitus on tehty, voidaan suunnittelua jatkaa rauhassa syksyn mittaan. Lisäksi aikaa jää enemmän esimerkiksi asukkaiden toiveiden selvittämiseen, kuten millaiset asiat koetaan tärkeinä ja mitä pihalla halutaan tehdä.

Mutta miksi ammattilaisen tekemä suunnitelma on paras ratkaisu? Ammattilainen osaa luoda pihasuunnitelman, josta löytyy kaikki tarpeellinen. Pihasuunnittelussa ei pohdita pelkkää kasvillisuutta, vaan huomioidaan myös lukuisia muita seikkoja, kuten vaikkapa oleskelu- ja pysäköintialueet sekä kulkuväylät ja valaistus. Lisäksi huomioon tulee ottaa esimerkiksi erilaiset lait ja määräykset sekä asemakaava. Hyvin suunniteltu ja toteutettu piha kestää aikaa.

Yhdessä asiantuntijan kanssa voidaan hioa suunnitelmia budjettiin sopivaksi – suunnittelija opastaa paitsi materiaali-, mutta myös asennuskustannuksissa. Pihasta voidaan suunnitella mahdollisimman helposti ylläpidettävä, ja näin pihan ylläpitäminen voi olla myös taloudellisesti järkevää. Ylläpitosuunnitelman teko on hyvä hoitaa itse pihasuunnitelman ohella, sillä pihan huolellinen ylläpitäminen säästää rahaa verrattuna pihan säännölliseen uusimiseen.

 

Jäikö jokin pihasuunnittelussa askarruttamaan? Osaavat myyjämme ja suunnittelijamme auttavat mielellään eteenpäin!

Johanna Murto

Johanna Murto

Pihamyynti – – 050 431 5422