Oikeanlaisen ruukun valinta on vähintään yhtä tärkeää kuin viherkasvin valitseminen. Ruukkujen valinta onkin vihersuunnittelun vaihe, joka vaatii sekä tarkkuutta että kokonaisuuden hahmottamista. Mitä vihersuunnittelija huomioi laatiessaan ehdotustaan ruukuista asiakkaallemme? Tässä viisi tärkeintä pointtia!

1. Ruukku on riittävän iso ja turvallinen

Korkeisiin tiloihin toivotaan yhä useammin näyttäviä puita. Puut ja suuret kasvit vaativat myös suuret ruukut. Riittävän kokoisessa ruukussa kasvin on hyvä asettua kodiksi pidemmäksikin aikaa. Kasvin ja ruukun sijoituspaikkaa valitessa vihersuunnittelija huomioi myös esimerkiksi lattian kantokyvyn. Suuri puu multineen ja ruukkuineen voi painaa useita satoja kiloja. Riittävän koon lisäksi ruukun on oltava vakaa ja vesitiivis, jotta ruukku on kasvin lisäksi turvallinen myös tilan käyttäjille.

2. Kasvin huoltaminen on turvallista ja helppoa

Lattiatilan lisäksi viherkasvit löytävät toisinaan paikkansa seiniltä, tilanjakajista tai amppeleista. Asettuivat kasvit sitten mille tahansa korkeudelle, vihersuunnittelija huomioi suunnitelmassaan myös kasvien huollettavuuden. Kokeneet kasvihuoltajamme taitavat huolellisen kasvihuollon myös hienovaraisuutta vaativassa toimistoympäristössä. Meille on tärkeää, että myös kauniit, katon rajassa kelluvat kasvit saavat vettä ja huolenpitoa työturvallisuudesta tinkimättä. Huoltajamme käyttävät apunaan tarvittaessa jopa nostimia, mutta tällöinkin kulkuväylät, huoltotarpeet ja työturvallisuus suunnitellaan tarkasti etukäteen, jotta kukaan ei kiipeä yläilmoihin turhaan.

Elävät kasvit kurottelevat mielellään valoa kohti, minkä vuoksi kasvia on toisinaan syytä pyöräyttää ympäri, jotta kasvu pysyy tasaisena. Piruettitarpeen arvioi aina kasvihuollon ammattilainen.

3. Ruukun sävy, tekstuuri ja muoto ovat tilaan sopivat

Vihersuunnittelussa kaiken lähtökohtana on tila ja sen käyttäjät. Kuten kasvivalinnoissa, huomioidaan ruukkuehdotuksissakin tilan tunnelma, sävyt ja käyttäjät. Esimerkiksi tilaan, jossa pääasiassa temmeltää lapsia, ei sovi sijoittaa teräväreunaisia ruukkuja. Jos taas sisustuksessa käytetään voimakkaasti tiettyjä sävyjä tai muotoja, huomioidaan nämä ruukkujen valinnassa, jotta kokonaisuus säilyy eheänä. Myös ruukkujen pintaan kiinnitetään huomiota - onko se rosoinen vai sileä, kuinka valo tuo pintaa tai esimerkiksi puunsyytä esiin?

innogreen koivu

4. Ruukku on kestävä ja vastuullisesti valmistettu

Hyväksi ruukuksi mielletään usein ulkonäöltään sisustukseen sopiva ruukku. Me InnoGreenillä vaadimme ruukulta kuitenkin enemmän. Ruukun valmistuksen ja kuljetuksen tulee olla kestävän kehityksen mukaista sekä ympäristön että sosioekonomisen vastuullisuuden näkökulmasta.

Haluamme olla omalta osaltamme vaikuttamassa siihen, että vihersisustusta voidaan tehdä entistä vastuullisemmin. Ruukun tulee olla kasvin pitkäaikainen koti, joka kestää kriittistä tarkastelua myös valmistuksen osalta. Siksi olemme kehittäneet täysin kotimaisen Koivu-ruukkusarjan. InnoGreenin Koivu-ruukut valmistetaan tilauksesta suomalaisesta koivuvanerista Nastolassa, joten matka tehtaalta lopulliseen kotiin on verrattain hyvin lyhyt. Paikallinen yhteistyö takaa myös lyhyen toimitusajan ja hyvän saatavuuden.

5. Ruukut ovat sommiteltavissa ryhmiksi, yksittäin tai osaksi sisustusta

Hei hei yksinäinen ruukku nurkassa, tervetuloa näyttävät sommittelut! Anna vihersuunnittelijasi päästää luovuutensa valloilleen, kun on aika laatia suunnitelma ruukkukasvien paikoista. Kasvit näyttävät parhaimmilta eri kokoisina ryppäinä, joissa käytetään erilajisia ja -kokoisia kasveja. Sama koskee myös ruukkuja; mitä rohkeammin yhdistetään eri materiaaleja, tekstuureja, muotoja ja kokoja, sitä persoonallisempi ja näyttävämpi kokonaisuudesta tulee. Aina ei tietenkään tarvitse valita viidakkomaista tunnelmaa, sillä ruukuista voidaan luoda myös elegantteja ja ilmavia kokonaisuuksia. Kerro vihersuunnittelijalle toiveesi ja hän etsii sopivimmat vaihtoehdot!

Vihersuunnittelusta toteutukseen

Vihersuunnittelu on vihersisustuksen toteutuksen ensimmäinen askel. Vihersuunnittelijamme tutustuvat asiakkaamme tilaan, toiveisiin ja tarpeisiin sekä laativat yksityiskohtaisen suunnitelman vihersisustuksen toteutuksesta. Vihersuunnitelma sisältää muun muassa ehdotukset kasveista, ruukuista ja sijoittelusta brändi, tilan ominaisuudet ja huolto huomioiden. Lisäksi saat ammattilaisen sparrausta visiollesi. Ammattimaisesti laadittu vihersuunnitelma takaa onnistuneen vihersisustuksen ja helpottaa vihersisustuksen budjetointia.

Kysy lisää ja pyydä tarjous vihersuunnitelmasta: myynti@innogreen.fi

Liivika Korkalo

Liivika Korkalo

Vihersuunnittelu & vihersisustus – – 040 838 3223