Koivu-ruukkusarjan tuotteet on suunniteltu ja valmistettu Suomessa suomalaisesta koivuvanerista. Koivu-ruukku on viherkasvin kaunis, funktionaalinen ja vastuullisesti valmistettu koti. Ruukkujen valmistustapa on uudenlainen, ja sille haetaan parhaillaan patenttia.

Koivu – kauneuden ja funktionaalisuuden liitto

Ajaton muotoilu tekee Koivu-ruukuista sopivia monenlaiseen tilaan ja tunnelmaan. Koivuvanerin joustavuuden ansiosta ruukut ovat miltei saumattomia, ja luonnollinen puunsyy tekee jokaiseen valmistettuun ruukkuun uniikin pinnan. 

Koivussa yhdistyvät ensiluokkainen suomalainen puumuotoilu ja funktionaalisuus. Kaikki ruukut valmistetaan tilauksesta Suomessa suomalaisesta koivuvanerista. Sisäpuolelle rakennettu ainutlaatuinen panta tekee ruukuista vakaita, minkä ansiosta ne kestävät erinomaisesti siirtelyä ja kasvien painoa, vaikka vaneri itsessään on kevyttä. Pinnat käsitellään parhaaseen M1-päästöluokkaan kuuluvalla, luonnonvahaa sisältävällä Tikkurilan Supi-saunavahalla. 

Koivu-ruukkusarjaan kuuluu suuria, tilanjakajiksi sopivia ruukkuja. Sarjan keskikokoiset ja pienet ruukut puolestaan kaunistavat sisustusta esimerkiksi erilaisissa ruukkuasetelmissa. Ruukun voi valita tassuilla, renkailla tai korkeilla jaloilla. Näyttävimmän asetelman saa yhdistelemällä erimuotoisia ja -jalallisia Koivu-ruukkuja.

Koivun mallit ja koot löydät täältä!

innogreen koivu ruukku asetelma

Vastuullista vihersisustamista Koivu-ruukuilla

Idea Koivu-ruukuista syntyi halusta luoda kestävämpiä vihersisustusratkaisuja. 

”Hyväksi ruukuksi mielletään usein ulkonäöltään sisustukseen sopiva ruukku. Me vaadimme kuitenkin enemmän. Ruukun valmistuksen ja kuljetuksen tulee olla kestävän kehityksen mukaista sekä ympäristön että sosioekonomisen vastuullisuuden näkökulmasta”, kertoo Mikko Sonninen, InnoGreenin tutkimus- ja tuotekehitystiimin vetäjä.

Suomen markkinajohtajana InnoGreen toimittaa asiakkailleen vuosittain tuhansia viherkasveja ruukkuineen. Pandemian aikana myös ruukkujen saatavuudessa on ollut haasteita. Valikoimat ovat supistuneet, ja on ollut entistä haastavampaa löytää kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti valmistettuja ruukkuja. 

Suuri osa markkinoiden ruukuista valmistetaan Kaukoidässä, jolloin valmistuksen ja kuljetuksen eettisyydestä tai ympäristöystävällisyydestä on miltei mahdoton varmistua. Kun sopivaa kumppania ei tuntunut löytyvän, jäi jäljelle vain yksi vaihtoehto: Ruukut täytyy tehdä itse. Nyt InnoGreen pystyy takaamaan ruukkujen valmistuksen ja toimituksen vastuullisuuden koko tuotantoketjun läpi.

”Etenkin suuret kasvit matkaavat usein pitkän matkan ennen kuin ne pääsevät lopulliseen kotiinsa. Jos myös ruukut tekevät saman matkan, on yksi viherkasvi kerännyt jo melkoisen hiilijalanjäljen. Haluamme olla omalta osaltamme vaikuttamassa siihen, että vihersisustusta voidaan tehdä entistä vastuullisemmin. Koivu-ruukut valmistetaan tilauksesta suomalaisesta koivuvanerista Nastolassa, joten matka tehtaalta lopulliseen kotiin on verrattain hyvin lyhyt. Paikallinen yhteistyö takaa myös lyhyen toimitusajan ja hyvän saatavuuden”, sanoo Mikko Sonninen. 

Miksi valita Koivu?

  • Vastuullinen vaihtoehto. 
  • Valmistettu Suomessa suomalaisesta koivuvanerista.
  • Toimitusaika tilauksesta vain noin 1 kuukausi. Saatavilla kesäkuusta 2022 alkaen.
  • Ajaton muotoilu ja kaunis, luonnollinen puupinta. 
  • Monipuoliset koko- ja muotovaihtoehdot.
  • Toiveidesi mukainen pintakäsittely värillä tai ilman. 
  • Valitse alle tassut, renkaat tai ilmavuutta tuovat jalat.
  • Koivu-ruukut toimitetaan yhdessä 100 % kierrätysmuovista valmistettujen Orthex-sisäruukkujen kanssa. 
  • Puuruukku sopii kodiksi monenlaisille kasveille. Autamme kasvivalinnoissa!

Koivun mallit ja koot löydät täältä!