Hakeudumme mieluusti luonnon läheisyyteen. Luonto ja kasvit virkistävät ja vaikuttavat positiivisesti niin fyysiseen kuin henkiseenkin hyvinvointiimme. Listasimme kolme konkreettista asiaa, joita työpaikalla tapahtuu, kun tilaan tuodaan vihreyttä kasviseinän avulla.  

Viherseinä lisää stressinsietokykyä

Environmental Research and Public Health -journaalissa heinäkuussa 2020 julkaistun tutkimuksen mukaan viherseinä lisää henkilöstön stressinsietokykyä ja vähentää henkistä väsymystä. Tutkimuksessa seurattiin hotellin työntekijöitä, jotka kokivat työpaikalle sijoitetun vihreyden virkistävän, helpottavan ahdistusta ja levottomuutta sekä jopa lisäävän heidän itseluottamustaan.

Tutkimuksen mukaan työpaikan vihreydellä oli stressinsietokyvyn lisääntymisen kautta suora yhteys henkilöstön työhyvinvointiin sekä työhön sitoutumiseen. 

Viherseinä lisää hyvinvointia työpaikalla

Viherseinä on paitsi kaunis katseltava, se myös tutkitusti edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia. Kasvit rauhoittavat ja rentouttavat. Työpaikalla koettu kontakti luontoon alentaa verenpainetta, edesauttaa keskittymistä sekä auttaa palautumaan työpäivän stressistä. Jaksamme arjen keskellä paremmin, kun voimme hyvin. 

Hyvinvoiva työntekijä on idearikkaampi, oma-aloitteisempi sekä tuotteliaampi. Hyvä olo heijastuu helposti myös muihin ympärillä oleviin ihmisiin, kuten asiakkaisiin ja kollegoihin. Lataa ilmainen Minä viihdyn -oppaamme ja lue lisää, kuinka vihreys vaikuttaa yrityksen tulokseen.

Viherseinä parantaa tuottavuutta 

Viherseinän hyvinvointia parantavat ominaisuudet ovat suorassa yhteydessä ihmisten tuottavuuteen. Viherkasvien on todettu lisäävän niin työtehoamme kuin tarkkaavaisuuttammekin. Vihreys jopa vähentää sairauspoissaoloja. 

Meluhaitat ovat monen avokonttorin tuottavuusongelma. Fiksusti sijoitetut kasvit ennaltaehkäisevät ja pienentävät toimistoissa syntyviä meluhaittoja. Esimerkiksi sammal toimii erinomaisena luonnonmukaisena äänieristeenä ja tilan akustiikkaa parantavana elementtinä.

innogreen viherseinä kasviseinä vihersisustus