Olet päättänyt ottaa askeleen kohti vihreämpää huomista ja edessä olisi viherpalveluiden, kuten vihersisustuksen tai piharakentamisen, kilpailuttaminen? Muista hinnan lisäksi tarkkailla myös näitä asioita.

Vihersuunnittelun avulla teet oikeanlaisia investointeja

Tiedät varmasti sanonnan, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Vihersisustuksen kohdalla ammattitaitoinen suunnittelu ei ainoastaan helpota toteutusvaihetta, vaan mahdollistaa ekologisen, turvallisen ja kustannustehokkaan vihersisustuksen. Unohtamatta tietenkään, että vihersuunnittelun avulla vihreydestä tulee osa tilakokemusta. Hyvin suunniteltu vihreys palvelee tilan käyttötarkoitusta, luo toivottua tunnelmaa sekä on pitkäkestoinen ja mahdollisimman vaivattomasti huollettavissa. Lue lisää vihersuunnittelusta.

Ammattimainen asennus säästää yllätyksiltä

Kun toivot tilaasi räätälöidympiä ratkaisuja, on hyvä huomioida myös toimitusajat. Ammattitaitoinen viherpalvelutarjoaja osaa arvioida toimitusajat sekä tekee yhteistyötä luotettavien kasvitoimittajien kanssa. Sinulla on oikeus tietää, mistä kasvisi tulevat. Lisäksi palveluntarjoajan vastuulla on asianmukainen asennus. Ruukut tulee vesieristää ja kasvit istuttaa niille sopiviin kasvualustoihin. Erilaiset kasvit vaativat erilaista huolenpitoa, valoa ja lämpöä, joten huolellinen suunnittelija ja asentaja osaavat sijoittaa kasvit toimitilassasi niin, että ne tuovat iloa ja vihreyttä pitkään. Lue myös postauksemme, mistä vihersisustuksen hinta koostuu.

Huolto ylläpitää vihreyttä

Kasvit eivät ole kertakäyttötavaraa. Oikein huollettuina viherkasvisi elävät, kasvata ja ilahduttavat pitkään. Kasvihuollossa ei ainoastaan kastella janoisia viherkasveja, vaan myös siistitään kuihtuneet lehdet pois, huolehditaan riittävästä määrästä ravinteita ja seurataan kasvien yleistä vointia ja viihtymistä niiden uudessa kodissa. Etenkin suurissa kasviseinissä on joskus tarpeen myös uusia kasveja. Huoltaja on kasviesi paras ystävä.

Vastuullinen tekijä kantaa huolta myös ympäristöstä

Viherkasveja luonnollisempaa sisustustapaa saa hakea, mutta vihreyttäkin voi tehdä monella tapaa. Vastuullinen viherkasvitoimittaja tietää kasviensa alkuperän, tuntee kasvilajit ja niiden vaatimukset pitkäikäisyyden kannalta, huomioi ympäristön kasvien kuljetuksissa ja asennuksissa, auttaa valitsemaan ympäristöystävälliset ruukut ja istutusalustat sekä pitää myös työntekijöistään hyvää huolta. Usein näyttävimmät viherratkaisut vaativat myös huollolta eniten. Vastuullinen toimija huolehtiikin, että huoltaja voi huolehtia vaativatkin kohteet turvallisesti. Esimerkiksi kauppakeskus Sellon korkea kasvitorni huolletaan nostimen avulla öisin keskuksen ollessa tyhjillään.

Vihreä unelma vailla suunnitelmaa tai toteuttajaa? Pyydä tarjous!

sello innogreen vihersisustus
Sellon korkea kasvitorni huolletaan nostimen avulla.