Luonto on ollut aina ihmistä lähellä, ja jokainen meistä on varmasti kokenut luonnon elvyttävän voiman. Stressitilanteessa riittää jo lyhyt kävely metsässä, ja olo tuntuu levänneeltä ja stressi on lieventynyt. Miksi emme hyödyntäisi luonnon omaa voimaa myös työpaikoilla?

Kasvit edistävät kokonaisvaltaista hyvinvointia. Vihreän työympäristön on todettu myös johdonmukaisesti parantavan työntekijöiden yleistä tyytyväisyyttä ja keskittymiskykyä, sillä vihersisustus rauhoittaa ja luo positiivista tunnelmaa. Vihreys lisää tuottavuutta ja vähentää sairauspoissaoloja. Kasvit luovat toimitilaan myös tunnelmaa ja vahvistavat yrityskuvaa. 

Kasveista luodut elementit voivat olla myös funktionaalisia. Kasveista tai vaikkapa puista saa luotua näyttävän tilanjakajan, kun taas hyllyihin sijoitetut kasvit estävät turhan rojun kertymistä ja pitävät tilat siistimpinä.

duunitori innogreen tilajakaja vihersisustus puut

Kasvit vähentävät meluhaittoja

Strategisesti sijoitetut kasvit ennaltaehkäisevät ja pienentävät toimistossa syntyviä meluhaittoja. Kasvit voivat alentaa toimiston äänitasoa jopa 5 desibelillä. (Lähde: Helen Russelin tutkimus, Oxford)

Luonnonmateriaaleista muun muassa sammal toimii erinomaisena äänieristeenä ja tilan akustiikkaa parantavana elementtinä. Sammaleesta ja jäkälästä tehtävät viherseinät eivät ole ainoastaan näyttäviä, vaan toimivat luonnollisina äänieristeinä. Avokonttoreissa suuren suosion ovat saavuttaneet elävistä kasveista rakennetut väliseinät. Pyörien ansiosta viherseinät ovat liikuteltavissa ja palvelevat juuri siellä, missä niitä tarvitaan.

”Urbaani ympäristö on ihmisen kehityshistoriassa varsin uusi ilmiö. Käyttäytymistämme ohjaavat edelleen jossain määrin ympäristön indikaattorit, kuten esimerkiksi kasvillisuus. Luonto on siis meille tärkeä, vaikka emme sitä aina tiedostakaan. Kasvit madaltavat verenpainetta ja auttavat rentoutumaan. Ne luovat tutkitusti työpaikasta viihtyisämmän paikan niin työntekijöille kuin vierailijoillekin,” kertoo InnoGreenin perustajaosakas Mikko Sonninen.

Kysy lisää toimitilojen vihersisustuksesta!

invalidisäätiö innogreen viherseinä vihersisustus

Tuottavan ja viihtyisän työpaikan muistilista

  1. Toimitilat ja työvälineet ovat tarkoituksenmukaiset, turvalliset ja ergonomiset. Tarkista myös lämpötila.
  2. Siisteys on jokaisen yhteinen asia - kierrättäkää yhdessä vanhat ja käyttämättömät tavarat ja dokumentit. Huolehtikaa, että roskat on mahdollista lajitella helposti.
  3. Suunnitelkaa vihersisustus yhdessä tai ammattilaisen avulla. Kasvit tuovat iloa ja tunnelmaa ja niiden avulla voidaan ilmentää yrityksen arvoja.
  4. Minimoi meluhaitat äänieristein tai tilajaoin. Ei taukotilaa työpisteiden välittömään läheisyyteen.
  5. Kysy ja kuuntele työntekijöitäsi. Töissä saa ja tuleekin viihtyä!

Lataa ilmainen työviihtyvyyden oppaamme!

innogreen attendo vihersisustus sammal