Tampereella sijaitsevan yhteiskäyttötoimisto MOW Supernova tarjoaa yhteisöllisiä ja rennon tehokkaita työtiloja. MOWin sisustuksen suunnittelusta vastasi yhteistyökumppanimme Mint & More ja meillä oli ilo olla mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa vihersisustusta.

Mint & Moren toimitusjohtaja, sisustusarkkitehti Roosa Riski ja vihersuunnittelijamme Suvi Helin tarttuivat haasteeseen - funkkistaloon tuli luoda viihtyisä, retrofuturistinen kokonaisuus, joka tukee nykyisiä ja tulevaisuuden työskentelytapoja. Lähtökohtina suunnittelussa olivat ekologisuus, kestävyys, elämyksellisyys sekä mieleenpainuvuus.

Supernovan coworking-tiloissa on haluttu rikkoa mielikuvaa ja tunnelmaa perinteisestä toimistotyön tekemisen ympäristöstä. ”Vaikutelmaa tukemaan haluttiin sijoittaa tilaan runsaasti viherkasveja, myös integroituina kustomoituihin kalusteratkaisuihin. Viherkasvit tuovat tilaan ilmettä, rauhaa ja monimuotoisuutta,” kuvailee Katariina Heikkilä, MOW Supernovan Head of Hub & Community.

InnoGreen MOW toimistokasvjea

”Viherkasvit ovat olennainen osa tilojen viihtyisyyttä ja tunnelmaa. Alusta asti oli selvää, että tässä kohteessa panostetaan vihersisustukseen. Rakennuksen muoto on viherkasvien kannalta haastava, sillä ikkunattomia tiloja on paljon. Mielestämme saimme kuitenkin visiomme hyvin toteutettua ja InnoGreenin asiantuntemuksesta oli hurjasti hyötyä suunnitteluprosessissa”, kertoo Roosa Riski.

”Niukassa valossa pärjääviä kasveja on rajallisesti ja vaikka kasviseiniä saakin helposti valaistua, yksittäisten ruukkukasvien valaiseminen on jo suurempi työ. Tällöin suositaan laadukkaita silkkikasveja, jotta vihreydestä ei tarvitsisi tinkiä”, suunnittelijamme Suvi Helin kuvailee.

Yllättäviä yksityiskohtia

Erityisesti Baikonur-kokoustilan suuri kasvikatto on herättänyt huomiota ja kerännyt kehuja. ”Se tuo tilaan seesteisyyttä ja sopii hyvin tilan harmoniseen värimaailmaan. Tilaa on käytetty paitsi kokous- ja ryhmätyötilana, niin myös viikottaisessa aamujoogassa”, kertoo Katariina Heikkilä. Kasvien ja tarvittavan tekniikan yhteensovittaminen vaati yhteistyötä ja asiantuntijuutta. Lopputulos on luonnollinen, mutta kuitenkin näyttävä sekä hyvä esimerkki siitä, mihin kaikkeen vihersisustus näinä päivinä pystyy taipumaan. ”Olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen ja iloinen, että poikkeavien toteutusten perään on kysyntää. Silkkikasveilla on helppo leikitellä, edes katto ei ole rajana ”, summaa suunnittelijamme Suvi Helin.

Kustomoidut puukehikot rajaavat työpisteet toisistaan ja köynnöskasvit sekä amppelit tuovat yksityisyyttä. Vihersuunnittelijoiden tarkkaan valitsemat kasvit elävät omaa elämäänsä kasvaen ja rönsyillen.

InnoGreen Mow toimisto vihersisustus

Yksi MOWin ylpeyden aiheista on S-muotoinen sohva, johon integroitiin monenlaista kasvia. Kasveja integroitaessa on otettava laajalti huomioon tilan olosuhteet ja käyttötarkoitus. Lisäksi aikaisemmasta kokemuksesta ja toimivasta yhteistyöstä kalustevalmistajan kanssa on suunnattomasti apua käytännön toteutuksessa.

InnoGreen Mow integroituja kasveja

Tilat on koettu inspiroiviksi ja erityisesti kiitosta ovat saaneet juuri ne pienet yksityiskohdat, jotka erottavat MOW Supernovan muista paikoista. Oivallettavaa ja ihmeteltävää löytyy niin yleisen sisustuksen kuin vihersisustuksenkin saralta pidemmäksikin aikaa.