Alkuperäinen modulaarinen viherseinämme näki päivänvalon vuonna 2010. Viherseinämme sai alkunsa, kun perustajaosakkaamme Mikko Sonninen halusi, että ihmisillä olisi mahdollisuus nauttia sademetsämäisestä vihreydestä joka päivä. Esitys modulaarisesta viherseinästä poiki parhaan demon palkinnon Summer of Start-ups finaalissa vuonna 2010. Mikon viherseinätiimiin lyöttäytyivät Jaakko Pesonen ja Oula Harjula. Sijoittajien avulla viherseinästä voitiin kehittää tuote, joka oli toimiva sekä ekologinen. Taustalla vaikutti intohimo tuoda luonto takaisin ihmisen lähelle.

innogreen messu
Yrittäjäkolmikko esittelemässä viherseinää Habitaressa vuonna 2011.

Lähes kymmenen vuotta myöhemmin, viherseinä on ottanut harppauksia eteenpäin, mutta perusidea ja lähtökohdat tuotteelle ovat samat: ekologisuus, modulaarisuus, runsas kasvillisuus ja muokattavuus. Jatkuvassa tuotekehityksessä on pyritty yksinkertaistamaan seinän toimintaa sekä rakennetta ja kiinnittämään huomiota energiatehokkuuteen.

”Olemme kehittäneet seinän moduuliosaa syvyyssuunnassa kapeammaksi ja tämän vuoksi viherseinä toimii myös kaksipuolisena sisustuselementtinä. Lisäksi itsellään seisova rakenne mahdollistaa viherseinän sijoittamisen useampiin paikkoihin”, Mikko Sonninen kuvailee, ”seinässä on nyt vähemmän erillisiä osia, jotka voivat kulua käytössä ja suunnittelussa on huomioitu sarjatuotannon mahdollisuus.”

seinä6.1
Modulaarinen viherseinä on mukautunut jo satoihin tiloihin ja tapahtumiin.

Viherseinän ekologisuus ja energiatehokkuus näkyy monella tapaa. Vesipumppu kastelee seinän kasveja suljetussa vesikierrossa vain sen verran kuin kasvit vettä todella tarvitsevat, eli noin 1-2 kertaa viikossa. Kasvivaloina käytetään energiatehokkaita LED-lamppuja. Seiniin tulevat kasvilajit valitaan tarkoin. Tavoitteena ei ole ainoastaan luoda näyttävä viherseinä, vaan luoda kokonaisuus, jossa kasvit voivat hyvin. Viherseinämme yksi ehdoton vahvuus onkin sen pitkäikäisyys. Palveluumme kuuluva pitkäjänteinen ja ammattitaitoinen huolto mahdollistaa viherseinän pitkän eliniän ja vähäisen tarpeen vaihtaa kasveja.

Tyypillisin toteuttamamme viherseinä tehdään aidoista kasveista ja suorakaiteen muotoon. Aika ajoin tila tai tarve on kuitenkin jotain aivan muuta. Moduulirakenteensa ansiosta viherseinästämme voi tehdä lähes minkämuotoisen tahansa. Rakenne on kuitenkin vain osa toteutusta, sillä seinän näyttävyyden salaisuus on huolellisissa kasvivalinnoissa. Kasvien avulla seiniin luodaan kolmiulotteisuutta ja tunnelmaa. Yhdistelemällä trendikästä sammalseinää ja viherseinää on mahdollista luoda villejäkin kokonaisuuksia.

MTK innogreen viherseinä sammalseinä