Virolainen talouslehti Äripäev löysi uudet tilat toimitukselleen vanhasta tehtaasta. Rinnakkain vaikuttavat betoni ja luonnonmateriaalit luovat vahvan kontrastin sekä persoonallisen toimiston. Vihersisustuksessa huomioitiin ajan trendit, ja tilaan tuotiin kasveja, joilla on lupa rönsyillä.

Pitkäaikaisella yhteistyökumppanillamme suunnittelutoimisto Arhitekt 11:lla on selkeä ja omaleimainen tyyli. Äripäevän uusien tilojen sisustuksen suunnitteli Hanneloore Kääramees.

Sisustussuunnittelijalle projekti oli hyvin mielenkiintoinen ja haastava. ”Tila oli ennen toiminut vaneri-, rauta- ja betonitehtaana. Haasteena oli muuttaa vanha tehdas moderniksi, avoimeksi toimistotilaksi lähes kolmellesadalle henkilölle. Tilassa oli paljon rakenteita, joita ei saanut poistaa tai peittää, joten meidän tuli keksiä elementeille uudet funktiot. Tärkeintä oli pitää tila avoimena ja valoisana”, kuvailee Hannelore.

Suunnittelijamme Elina Nieminen nimesi suuret ja näyttävät viherkokonaisuudet yhdeksi ajan vihersisustuksen trendeistä. Äripäevän tilaan tuotiin suuria kasveja ja puita.

aripaev innogreen vihersisustus

”Tarkoituksena ei ole, että vihersisustus on ja pysyy juuri sen näköisenä kuin se nyt on. Kasvit ja puut kasvavat ja valtaavat tilaa tehden toimistosta vuosi vuodelta vihreämmän”, Elina kuvailee, ”Tällä hetkellä yksi suurista vihersisustuksen trendeistä ovat rönsyilevät kasvit, jotka ottavat itselleen tilaa. Vihersisustuksen ei tarvitse olla siloteltua, kasveilla on omat luonteensa.”

Suurten puiden käsintehdyt ruukut löytyivät Salone del Mobile Milano -messuilta. Ruukkujen pinnassa toistuu vanhan tehtaan struktuuri.

aripeav innogreen ruukku

Kasveilta ei enää odoteta vain kauneutta ja muottiin sopivuutta. Lehdet saavat vallata tilaa ja jopa hieman roikkua. Näiden hyllyyn sijoitettujen kasvien odotetaan kasvavan jonain päivänä hyllyistään ulos.

aripeav innogreen vihersisustus

Äripäevän markkinointiosaston johtaja oli vuosien varrella tuonut toimistoon kasveja kotoaan. Vaikka tilat olivat uudet, päätettiin vanhat kasvit säilyttää. Niistä oli tullut osa toimiston elämää. Kasvit eivät ole kertakäyttötavaraa, vaan hyvin hoidettuina niistä voi saada iloa ja energiaa jopa vuosien ajan. Toimiston vihersisustusta suunniteltaessa on huomioitava myös kasvien huolto.

aripeav innogreen vihersisustus

”Viherkasvit viimeistelevät tilan. Erityisesti suuret puut ja kauniit Atelier Vierkantin ruukut sopivat tilaan täydellisesti. Jos kasveja ei valita ja sijoiteta oikein sekä järkevästi, voi lasku olla moninkertainen. Siksi halusimme tehdä yhteistyötä InnoGreenin kanssa. Halusimme luoda yhtenäisen kokonaisuuden ammattilaisen avulla”, kertoo Hannelore (kuvassa alla).

aripeav arhitekt11 hanneloore innogreen

Museoviraston suojelemat vanhan tehtaan tuotantohihnan pilarit saivat uuden funktion ja sävyä vihreistä sammalpalloista.

äripäev vihersisustus InnoGreen sammal