Keväällä meillä oli ilo suunnitella ja toteuttaa Liisan ja Osmon omakotitalon puutarha. Ilmeikkään talon pihasuunnittelun lähtökohtina olivat rakennuksen arkkitehtuuri ja talon takana avautuva metsämaisema jylhine mäntyineen.

Liisan ja Osmon toiveissa oli puutarha, joka olisi erilainen. ”Ei kukkivia perennoja tai nurmikkoa, vaan pensaita, ja erityisesti erilaisia muotoja, värejä ja valöörejä. Lisäksi toivoin helppohoitoisuutta”, kertoo Liisa.

Toteutuksesta ja suunnitelmasta vastasi puutarhavelhonamme tunnettu Mats Wikström. ”Se, ettei kasvivalinnoissa tarvitse hempeillä liikaa, oli meille oikein mieluisa ohje”, hymyilee Mats. ”Saimme Liisalta ja Osmolta muutaman toiveen siivittämänä aika vapaat kädet.”

InnoGreen, pihasuunnittelu
Myös etupiha on havumetsän luonnollinen jatkumo.

Osmon ja Liisan omakotitalon pihasuunnittelu, InnoGreen
Takapihalle käydään uusia, kallioon sulautuvia graniittiportaita pitkin.

Liisa ja Osmo kertovat toteutuksen vastaavan toiveitaan. ”Kertakaikkiaan upeita värejä ja tekstuureja. Kasveissa on vihreän, punaisen ja keltaisen kaikki sävyt. Lisäksi sain käytäviä, huolellista ja kaunista kivetystä, erillisiä alueita, tuulessa huojuvia heiniä ja uudistetun pation.”

Myös harmonia ympäristön kanssa saavutettiin. ”Kokonaisuus istuu mainiosti vanhan puutarhan suuriin vanhoja mäntyjä pitkin kasvaviin köynnöshortensioihin ja kelasköynnökseen”, ihailee Liisa. ”Upea ilmestys. Katse lepää ja työmäärä on minimaalinen.”

InnoGreen, terassin rakentaminen, pihasuunnittelu,
Suunnitelman lähtökohtana oli talon arkkitehtuuri ja pihaa ympäröivä havumetsä.

Osmon ja Liisan omakotitalon pihasuunnittelu, terassin rakentaminen, InnoGreen / pihasuunnittelu ja -toteutukset
Vanhaan terassiin tehtiin lisäyksiä. Nyt pihalle laskeudutaan persoonallisia porrastuksia pitkin, joihin luontevasti solahtaa myös helppohoitoinen istutuslaatikko.

Osmon ja Liisan omakotitalon pihasuunnittelu, InnoGreen / pihasuunnittelu ja -toteutukset
Kitkemään joutuu tuskin lainkaan, kun istutukset ympäröidään koristekatteella. Puutarhanhoitoa vähensi myös nurmikkoalan pienentäminen. Kasvivalinnat, kiveys ja koristekate tarkoituksellisesti hämärtävät metsän ja pihan rajaa.

Osmon ja Liisan omakotitalon pihasuunnittelu, InnoGreen / pihasuunnittelu ja -toteutukset
Villin muotoisia porrastuksia on pihalla useampia. Kausikasvit voi lisätä puutarhakokonaisuuteen saviruukuissa, jotka sopivat epäsymmetrisille portaille upeasti. Muurikivistä tehdyn istutuskaukalon kasvit vielä odottavat kukoistuskauttaan kuvanottohetkellä alkukesällä.

Meillä InnoGreenillä viherrakentamisprojekti alkaa aina ilmaisesta pihakatselmuksesta, jonka avulla taataan, että lopputulos sopii rakennusten ja ympäristön henkeen. Käynnin jälkeen räätälöimme kohteeseen sopivan tarjouksen, joka sisältää kaiken tarvittavan suunnittelusta toteutukseen; myös kivi- ja puutyöt ja itse kasvit. Teemme myös pelkkiä toteutuksia, jos suunnitelma on jo olemassa. Kauttamme onnistuvat vaativimmatkin työt - haasta meidät tekemään puutarhaunelmastasi totta! Ota yhteyttä ja kysy aikaa ilmaiseen pihakatselmukseen.