Vihersisustus luo tunnelmaa. Kasvien lisäksi tärkeä osa vihersisustuksen suunnittelua on ruukkujen valinta. Ruukut voivat olla näyttäviä tai elekieleltään neutraaleja toivotun ilmeen mukaisesti. Ruukun tehtävänä on ennen kaikkea olla kasville pitkäaikainen ja turvallinen koti. 

Ruukku on kasvin koti

Ruukkujen suhteen haluamme olla yhtä tarkkoja kuin kasvienkin. Sopiva ruukku on asianmukaisesti vesieristetty, tukeva ja riittävän suuri kasville olla ja kukoistaa. Lisäksi haluamme varmistaa, että käyttämämme ruukut täyttävät korkean laadun kriteerit ja ovat helposti saatavilla. 

Helpottaaksemme täydellisen ruukun löytämistä, olemme koonneet suosikkimme kuvastoksi. Tästä kuvastosta löydät tyyliltään monenlaista ruukkua, jotka sopivat erilaisiin tiloihin ja tilanteisiin. Kaikkia kuvastomme ruukkuja yhdistää pohjoismainen design, turvallisuus, kestävyys ja parempi saatavuus. Suurin osa ruukuistamme sijaitsevat välivarastossamme Tanskassa, josta toimitus Suomeen käy jopa viikossa. 

 

Lataa kuvasto tästä.

 

”Vihersuunnittelun näkökulmasta ruukkuvalinnassa tärkeintä on käytännöllisyys. Ruukun tulee olla vedenpitävä, siinä pitää olla tarpeeksi tilaa kasvin juuristolle ja myös salaojitukselle. Kuvaston ruukuissa nämä ehdot täyttyvät ja voidaan keskittyä visuaalisiin seikkoihin ja mittasuhteisiin. Voit siis valita mieluisan ruukkumallin ja kääntyä meidän puoleen kasvivalintojen suhteen. Kuvaston tarkoituksena on helpottaa ja nopeuttaa sunnitteluprosessia,” kertoo InnoGreenin vihersuunnittelija Liivika Muur.

Millaisia ruukkuja kuvastostamme sitten löytyy? 

”Kun mittasuhteiltaan järkevään ja kauniiseen ruukkuun valitaan sopivan kokoinen kasvi, niin kokonaisuus on silmää miellyttävä ja istutus täydentää tilan. Vehreys varmasti raikastaa tilan kuin tilan. Käytännöllisyys ja tilojen olosuhteet huomioiden istutuksesta saadaan siis iloa ja tunnelmaa pitkäksi aikaa,” Liivika jatkaa. Korkeammissa tiloissa toivotaan usein myös leijuvia viherelementtejä. Siihen soveltuvat hyvin Allegria-amppelit, jotka on valmistettu kierrätyskumista. Amppeliruukku on riittävän suuri, jolloin myös istutuksista saadaan runsaan vehreitä.

innogreen ruukku allegria

Allegria-amppelit löydät kuvaston sivulta 6.

”Aulatiloissa ruukut ovat katseenkiinnittäjiä. Suosimme usein erilaisia kuituvalmisteisia ruukkuja, koska ne ovat kestäviä ja visuaalisesti monipuolisia. Pintakäsittelyllä ruukkuihin on saatu elävyyttä ja ne näyttävät keraamisilta ruukuilta. Tämä on huomioitu myös kuvaston ruukkumalleissa sekä -materiaaleissa. Ruukuissa on myös hyvä hinta-laatusuhde. Vaihtoehtoisesti löytyy myös corten-ruukkuja tai terrakottaa ja keraamisia ruukkuja sekä muoviruukkuja - tilakohtainen tarve aina huomioiden,” kertoo InnoGreenin vihersuunnittelija Kirsi Hänninen, ”sisääntulon yhteyteen ja isoihin aulatiloihin tarvitaan kooltaan näyttävämpiä kasveja ja ruukkuja. Siihen hyvänä vaihtoehtona Negro-ruukku, jonka kanssa voidaan yhdistää Friend-sarjan ruukkuja. Ruukut ovat kestäviä ja turvallisia, niille annetaan jopa viiden vuoden pakkastakuu eli voidaan huoletta sijoittaa myös ulos.”

innogreen negro ruukku innogreen corten ruukku

Friend -ruukut löydät kuvaston sivuilta 101. Alla olevan Nile-ruukun löydät sivulta 118.

innogreen nile ruukku

Nile-ruukku on tilanjakajana hyvin käytännöllinen, koska siitä on saatavilla eri kokovaihtoehtoja ja vehreydellä tilaa voidaan jakaa ilmavasti. Nile on hyvä vaihtoehto myös kasviseinälle. Tilaa voidaan muuntaa helposti pyörällisillä ruukuilla. Liikuteltavuus on suuri etu, koska tiloilta toivotaan muunneltavuutta. Useissa ruukuissa pyörät ovat integroituna tai voimme käyttää pyöräalustaa.

 

Selaile siis kuvastoa  huoletta. Saatat löytää etsimäsi.

Etsimässä jotain aivan ainutlaatuista? Mikäli kuvaston ruukuista ei tällä kertaa löytynyt sopivaa vaihtoehtoa, voit kuvailla meille toiveesi ja etsimme tai tarpeen mukaan teetämme erikoistarpeeseesi sopivan ruukun. Ota yhteyttä myynti@innogreen.fi.