Tiedote 2.5.2024

Vihersisustusalan edelläkävijä InnoGreen on ostanut vihersuunnitteluun erikoistuneen Luvin. Luvin liiketoiminta siirtyi InnoGreenille 1.5.2024. Yrityskaupan myötä InnoGreenin asema Suomen markkinajohtajana ja vihersisustuksen edelläkävijänä vahvistuu entisestään. 

InnoGreen (Green House Effect Oy) on vuonna 2010 perustettu innovatiivisia ja kestäviä vihersisustus- ja puutarhapalveluita tarjoava nettopositiivinen yritys. Liiketoiminnan vastuullisuutta mitataan ja arvioidaan muun muassa Upright Project -nettovaikutusmenetelmällä. 

Yhtiön perustamisesta asti toiminta on kasvanut tasaisesti sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta. Vuonna 2014 Green House Effect osti pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa InnoGreenin liiketoiminnan, jolloin hybridinimeksi valikoitui InnoGreen. Neljä vuotta myöhemmin vuonna 2018 InnoGreen osti turkulaisen Vihermaailman ja tällä hetkellä yritys työllistää noin 45 viheralan ammattilaista Helsingin, Tampereen ja Turun toimipisteissään. 

Vuonna 1991 perustetulla Luvilla (Dix Point Oy) on laaja ja uskollinen asiakaskunta pääkaupunkiseudulla. Yrityskauppa on merkittävä askel kohti entistä kestävämpää tulevaisuutta. 

Haluamme jatkuvasti kehittyä ja tarjota uusia, kestäviä vihersisustuksen ratkaisuja ja tuotteita, jotka edistävät ihmisten ja yhteisöjen hyvinvointia. InnoGreenin ja Luvin yhdistyminen tarjoaa mahdollisuuden vahvistaa asemaamme vihersisustusalalla ja luoda innovatiivisia sekä kestäviä vihersisustusratkaisuja, jotka vastaavat ihmisten ja yhteisöjen tarpeisiin entistäkin paremmin, kertoo InnoGreenin toimitusjohtaja Mikko Sonninen.

Seuraavan viiden vuoden aikana InnoGreenin suunnitelma on laajentua kansainvälisesti. Kohdemarkkina on ensisijaisesti Eurooppa. Yritys tekee tällä hetkellä laajempaa markkinatutkimusta omien Koivu-tuotteidensa vientiin. Strateginen yritysosto tukee InnoGreenin kasvutavoitteita sekä Suomessa että kansainvälisesti ja vahvistaa sen asemaa kestävän kehityksen edelläkävijänä vihersisustusalalla. 

”Luvi on pitkän kokemuksen omaava viheralan yritys, jolla on pitkäaikaisia asiakassuhteita ja luovaa näkemystä. Olemme erittäin iloisia tästä mahdollisuudesta rakentaa yhdessä kestävää ja kansainvälistä tulevaisuutta”, kommentoi Sonninen.

Yrityskaupan myötä Luvin asiakkaat, kalusto ja työntekijät siirtyivät InnoGreenille.