Seinämme koostuvat kahdesta osasta: kasviosasta sekä altaasta. Kasveille varattu kouru, eli kasviosa, kiinnitetään suoraan seinän rakenteisiin. Altaan kautta kasvit saavat veden sekä tarvittavat ravinteet. Tilanteen mukaan voi altaan korvata myös vesijohtoliitännällä, jossa on magneettiventtiili, ravinneannostelija, ajastin ja paineentasaaja.

Viherseinän kasviosa

Kasviosan rakenne on modulaarinen. Yksi moduuli on 600 mm leveä, 165 mm korkea ja 200 mm syvä. Jokaiseen moduuliin mahtuu neljä kasvia omassa SACK-kasvatuspussissansa. Moduulit valmistetaan abs-muovista Okartekilla Kaarinassa.

Moduulin alumiinikiskoja

Moduulit kiinnitetään seinän alumiinikiskoihin, jotta kasviosio ei ole suoraan kosketuksissa seinämateriaaleihin. Kiinnityskohtaa tai muita rakenteita ei tarvitse suojata, sillä seinän vedenkierto on suljettu. Kasteluputket kiertävät moduuleiden sisällä taaten vesimäärän jakautumisen tasaisesti jokaiseen moduuliin.


Moduulin kastelujärjestelmä

Takaamme suljetun vesikierron. Käytännössä tämä tarkoittaa, että seinästä ei pääse valumaan vettä kasvien lehtiä tai seinämateriaaleja pitkin.

Veden kierrättämiseen eli kasteluun on kaksi vaihtoehtoa:

1. Altaan sisään sijoitettava pumppu pumppaa kerran viikossa vettä ja ravinteita kasveille. Kasteluaika voidaan säätää tapahtuvaksi, kun se ei häiritse tilassa oleskelevia tai työskenteleviä. Altaassa oleva biofilteri kierrättää sekä hapettaa vettä, jotta siihen ei kasvaisi ei-toivottuja bakteereja.

Kastelun yhteydessä ylimääräinen vesi palaa takaisin altaaseen, jolloin vettä ei mene hukkaan. Jos pumppu jostain syystä jäisikin päälle, se ei kuluta ylimääräistä vettä.

2. Kasviseinä liitetään vesijohtoverkostoon. Kasviseinälle lasketaan lämpötilaltaan haaleaa vettä ajastimen ohjaaman magneettiventtiilin läpi. Putkiasennukseen liitetään ravinneannostelija, joka huolehtii automaattisesti veden ravinnepitoisuudesta. Lisäksi kasviosion alle tehdään viemäriliitäntä, jonne ylimääräinen kasteluvesi johdetaan kerääjän avulla.


Viherseinän kasvit

Hydroviljelyssä kasvit kasvavat puhtaasti leca-sorassa täysin ilman multaa. Tämä tehostaa kasvien ilmanpuhdistusominaisuuksia, sekä eliminoi multaan liittyviä terveyshaittoja, kuten homeitiöiden leviämistä. Puolihydroviljelyssä kasvi istutetaan multapaakkuineen epäorgaaniseen kasvualustaan.

Seinän kasveja valitessa huomioidaan aina mahdollisimman tarkasti toiveet sekä tilan tunnelma. Lopullinen kasvivalinta tehdään toimittajan ehdotuksen pohjalta.

Valaistuksena käytämme uusimman teknologian LED-valaisimia, joiden käyttöaika on hyvin pitkä. Polttimon spektri vastaa päivänvalon spektriä, jolloin kasvit saavat tarvitsemaansa oikeanlaista valoa samalla korostaen kasvien näyttävyyttä.

Viherseinän sähkönkulutus

65 W pumppu: 1h/kk käytössä eli 15 min viikossa0,065 kWh/kk
5,5 W Biofilter: 24/7 käytössä3,96 kWh/kk
2 × 50 W LED: 12h/päivä54,425 kWh/kk
Yhteensä nämä kaikki kolme kuluttavat siis 58,45 kWh eli noin 5 €/kk.
Vesijohtoliitännässä ainoa sähkökulu on valaisimet.

Kehittämämme kasvatusjärjestelmä on markkinoiden energiatehokkain sekä vettä säästävin. Seinä on suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Kasviseinän tekniikalle on haettu patenttia (Hakemus nro: 20125938).


InnoGreen suojelee sademetsää 1000 neliömetriä jokaista myytyä kasviseinäneliömetriä kohden World Land Trustin kautta. Asiakkaalle toimitetaan tästä virallinen sertifikaatti.

innogreen viherseinä