moduuli viherpysäkki
Esimerkkikuva viherpysäkin yhdistettävistä kaari- ja puumoduuleista.

Viherpysäkki sopii kaikenkokoisiin ulko- ja sisätiloihin

Modulaarisen rakenteensa ansiosta jokainen viherpysäkki on räätälöitävissä käyttäjiensä näköiseksi ja kokoiseksi. Viherpysäkki on nopea, puistomainen ratkaisu, joka ei vaadi perustuksia tai kalliita muutostöitä. Se on suunniteltu sijoitettavaksi urbaaniin ympäristöön jo rakennetulle pinnalle, kuten asfaltille tai kivetykselle. Viherpysäkki tuo kodikkuutta ja suojaa suurille aukioille, mutta myös kaivattua toimintaa ja vihreyttä pienille taloyhtiöpihoille. Asiantuntijamme auttavat juuri sopivan koon sekä sijoituspaikan valinnassa.

Kun viherpysäkin moduulit, toiminnallisuudet ja kasvit on valittu, rakennamme pysäkin paikoilleen alusta loppuun. Autamme viherpysäkin huollossa ja vaihdamme toiveidesi mukaan myös kausikasvit. Talven tullen puramme viherpysäkin ja viemme elementit kuivaan talvisäilöön odottamaan seuraavaa kautta. Sinun ei tarvitse muuta kuin nauttia pysäkin luonnonläheisestä tunnelmasta.

Ota yhteyttä

innogreen viherpysäkki yhteisöllinen

Runsaasti vehreyttä ja tekemistä jokaiselle

Viherpysäkin rakenne mahdollistaa runsaan vehreyden viherseinien, viherkaton ja istutusten muodossa. Luonnonmukaiset kasvivalinnat houkuttelevat viherpysäkille myös perhosia ja pörriäisiä. Rakenne mahdollistaa myös asukkaiden omat yrttiviljelmät tai syksyksi sienisadon. Valoa läpäisevä viherpysäkki on raikkaan näköinen myös silloin, kun kasveja on runsaasti.

Viherpysäkissä on jokaiselle jotakin. Viherpysäkillä pääset esimerkiksi seuraamaan pörriäisten touhuja, istuttamaan yrttejä, pelaamaan shakkia, piirtämään liitutaululle tai vaikka vain rauhoittumaan arjen keskellä. Suunnitellaan yhdessä, mitkä elementit tekisivät teidän viherpysäkistä täydellisen hengähdyspaikan.

Viherpysäkki on yhteisöllinen

Viherpysäkki on yhteisöllistä kaupunkiasumista parhaimmillaan. Viherpysäkki pilotoitiin Helsingissä Malminkartanon aukiolla kesällä 2021. Aukion käyttäjät ottivat viherpysäkin omakseen ja huolehtivat siitä ylpeydellä. Pilotti oli menestys ja viherpysäkki todistetusti lisää ulkotilan monipuolista käyttöä. Vihreä tila kutsuu asukkaat kohtaamaan, viihtymään ja viettämään aikaa yhdessä. Täällä on tilaa jokaiselle. Viherpysäkin suunnittelussa yhteistyökumppanina ROOH Studio.

innogreen viherpysäkki

Viimeisimmät blogikirjoitukset aiheeseen liittyen

Long Xie ratkoo projektissaan kaupunkien ympäristöongelmia ulkoviherseinällä

28.04.2022

InnoGreenin tutkimus- ja kehitystiimin tutkijalle Long Xielle myönnettiin Nesslingin Säätiön rahoitus. Xie pyrkii projektillaan edistämään kaupunkien kestävyyttä ilmastonmuutoksen tuomissa haasteissa hulevettä suodattavan, ekologisesti rakennetun ulkoviherseinän avulla. Projekti toteutetaan yhteistyössä Helsingin yliopiston ja InnoGreenin kanssa.

Viherpysäkki tuo vehreyttä ja yhteisöllisyyttä

08.02.2022

Viherpysäkki, jota myös Green stopiksi kutsutaan, on InnoGreenin täysin kotimainen innovaatio. Viherpysäkki syntyi halusta kehittää luonnon monimuotoisuutta lisäävä vihertila, jossa jokaisella kaupunkilaisella olisi mahdollisuus nauttia vihreydestä. Kaupunkiympäristöön sijoitettuna viherpysäkki tarjoaa samassa paketissa luontokosketuksen, yhteisöllisyyttä ja mukavaa tekemistä. Viherpysäkin kaikki osat valmistetaan Suomessa kotimaisesta puusta.

Viherrakentamisen hiilijalanjälki

10.11.2021

Kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen on kestävän kehityksen tavoite, jonka toteutuminen on jokaisen vastuulla. Myös viherrakentamiseen on löydettävä vähähiilisempiä ratkaisuja, jotta ilmastonmuutoksen vaikutuksia saadaan hillittyä. Tämänkertaisessa blogikirjoituksessa pääset tutustumaan Tutkimus- ja kehitystiimin uuteen työntekijään, Angelina Arialiin, ja hänen ajatuksiin kestävästä rakentamisesta.

Ota yhteyttä

Myynti ja suunnittelu

Myynti ja suunnittelu

+358 10 583 3595

Pihapalvelut