Sadepuutarha - Ei hukkaan pisaraakaan

Mielestämme vihreydestä tulisi saada nauttia vaivattomasti sisällä ja ulkona. Siksi puutarhapalvelumme vastaavat ajan taloudellisiin ja ekologisiin haasteisiin ja ovat suunniteltuja mukautumaan suurista puutarhoista aina kaupunkikoteihin.

Puutarhoja kastellaan totutusti vesijohtovedellä. Niin kutsuttu hulevesi, eli poisjohdettava sadevesi, menee käyttämättömänä hukkaan viemäriin. Haluamme edistyksellisellä puutarhasuunnittelulla ja -rakentamisella luoda kestävämpiä ratkaisuja sadevesien hallintaan ja nostaa pihan käyttöastetta käytännöllisillä tilaratkaisuilla, jotka palvelevat puutarhaa ja siitä nauttivia.

Kutsumme ekologista ja pisimmälle kehitettyä puutarhakokonaisuuttamme sadepuutarhaksi. Sadepuutarha on yhtä aikaa ihana, kukoistava puutarha, sadevesien ohjausjärjestelmä ja ekoteko - ja mikä parasta, vaivaton puutarharatkaisu.

Sadepuutarha hyödyntää kauniita luonnonkasveja, jotka tekevät pihastasi runsaslajisen ja luonnonkauniin. Sadepuutarha kukoistaa koko kesän.

Miksi sadepuutarha?

 

1.

Se on erittäin helppohoitoinen. Sadepuutarha kaipaa vain vähän huoltoa, kuten leikkausta, lannoitusta tai kitkemistä. Se kukoistaa koko kesän.

 

 

2.

Se on ympäristöystävällinen. Usein puutarhaa kastellaan suurissa määrin vesijohtovedellä, mutta sadepuutarha tulee hyvin pitkälle toimeen sadevedellä. Viemäriverkoston kuormitus vähenee, kun sadevedet ohjataan sadepuutarhan viherpainanteeseen. Sadepuutarhan kasvit myös sitovat sadevesien haitta-aineita.

 
 

3.

Se ratkaisee sadeveden ohjauksen ongelman. Ylimääräisen yleensä poisjohdettavan sadeveden, eli huleveden, voi ohjata puutarhaan kasvien haihdutettavaksi. Sadepuutarha ei tulvi edes sateisena kesänä, sillä sadepuutarhan rakenne ohjaa kasvien veden saantia.

4.

Se on ihastuttava. Sadepuutarhassa käytetään edullisia ja kauniita luonnonkasveja, jotka tekevät pihastasi runsaslajisen, luonnonkauniin niityn.