Sadepuutarha - Ei hukkaan pisaraakaan

Mielestämme vihreydestä tulisi saada nauttia vaivattomasti sisällä ja ulkona. Siksi puutarhapalvelumme vastaavat ajan taloudellisiin ja ekologisiin haasteisiin ja ovat suunniteltuja mukautumaan suurista puutarhoista aina kaupunkikoteihin.

Puutarhoja kastellaan totutusti vesijohtovedellä. Niin kutsuttu hulevesi, eli poisjohdettava sadevesi, menee käyttämättömänä hukkaan viemäriin. Haluamme edistyksellisellä puutarhasuunnittelulla ja -rakentamisella luoda kestävämpiä ratkaisuja sadevesien hallintaan ja nostaa pihan käyttöastetta käytännöllisillä tilaratkaisuilla, jotka palvelevat puutarhaa ja siitä nauttivia.

Kutsumme ekologista ja pisimmälle kehitettyä puutarhakokonaisuuttamme sadepuutarhaksi. Sadepuutarha on yhtä aikaa ihana, kukoistava puutarha, sadevesien ohjausjärjestelmä ja ekoteko - ja mikä parasta, vaivaton puutarharatkaisu. Sadepuutarhaa ei tarvitse kastella juuri lainkaan, sillä sadepuutarha varastoi ja kierrättää hulevettä. Näin säästyy sekä juomakelpoista vesijohtovettä että vaivaa. Ylimääräinen sadevesi ei myöskään kuormita viemäriverkostoa, sillä se johdetaan kasvien käyttöön ja imeytettäväksi. Lisäksi kasvit sitovat sadevedessä olevia epäpuhtauksia, jotka normaalisti viemäriin kulkeutuessaan päätyvät kuormittamaan vesistöjä.

Sadepuutarhassa käytettävät luonnonkasvit tekevät pihastasi runsaslajisen ja kauniin. Sadepuutarha kukoistaa koko kesän.

Miksi sadepuutarha?

 

1.

Se on erittäin helppohoitoinen. Sadepuutarha kaipaa vain vähän huoltoa, kuten leikkausta, lannoitusta tai kitkemistä. Se kukoistaa koko kesän.

2.

Se on ympäristöystävällinen. Usein puutarhaa kastellaan suurissa määrin vesijohtovedellä, mutta sadepuutarha tulee hyvin pitkälle toimeen sadevedellä. Viemäriverkoston kuormitus vähenee, kun sadevedet ohjataan sadepuutarhan viherpainanteeseen. Sadepuutarhan kasvit myös sitovat sadevesien haitta-aineita.

 
 

3.

Se ratkaisee sadeveden ohjauksen ongelman. Ylimääräisen yleensä poisjohdettavan sadeveden, eli huleveden, voi ohjata puutarhaan kasvien haihdutettavaksi. Sadepuutarha ei tulvi edes sateisena kesänä, sillä sadepuutarhan rakenne ohjaa kasvien veden saantia.

4.

Se on ihastuttava. Sadepuutarhassa käytetään edullisia ja kauniita luonnonkasveja, jotka tekevät pihastasi runsaslajisen, luonnonkauniin niityn.

 

Viimeisimmät blogikirjoitukset aiheeseen liittyen

Voiko viherseinän avulla suodattaa mikromuoveja hulevedestä?

04.01.2021

InnoGreen selvittää parhaillaan, miten tehokkaasti hulevettä voidaan suodattaa puhtaaksi mikromuoveista viherseinän avulla. Tutkimusta varten Helsingin Konalaan on pystytetty modulaarinen viherseinä, johon ohjataan Kehä I:ltä valuvat hulevedet. Tutkimus on yksi Itämerihaasteen nopeista kokeiluista.

Kaupunkiviljely yhdistää – InnoGreenin hankeuutisia

20.11.2020

Yhteisöllistä vertikaaliviljelyä -projektin kokeilu sijaitsee Espoon Kerassa. Kestävämpiä ja yhteisöllisempiä kaupunkiasumisen mahdollisuuksia kartoittavan projektin tavoitteena oli luoda tila, jossa alueen asukkaat pääsevät työntämään sormensa multaan ja viettämään aikaa yhdessä. Espoon kaupungin Kestävä Kaupunki -kokeiluihin kuuluvan projektin viljelijät löydettiin Kera-kollektiivin kautta. Projekti on tähän mennessä ollut satoisa niin InnoGreenille kuin myös viljelijöillekin.

Mikromuovien päätymistä Itämereen pyritään estämään viherseinän avulla

29.09.2020

Viherratkaisut saattavat tulevaisuudessa nousta merkittävään rooliin mikromuovin torjunnassa ja Itämeren suojelussa. Itämerihaasteen pilottiprojektin aikana testataan, voidaanko viherseinien avulla kerätä hulevedessä esiintyvää mikromuovia talteen tehokkaasti ja estää sen pääsyä vesistöihin.