Pihan tulee näyttää ja tuntua käyttäjältään. Suunnittelu alkaa pihakäynnistä, jolloin tutustutaan pihaan, sen käyttäjiin ja käydään läpi pihaan liittyvät toiveet sekä tehdään tarvittavat mittaukset. Joskus toiveet ja tarpeet eivät ole täysin vielä selvillä, ja siksi autammekin tulevan pihan ideoinnissa. 

Käyttäjien mukaisesti pihalle suunnitellaan omat alueensa rauhoittumiselle, aktiivisuudelle sekä yhteiselle ajanvietolle tai vaikkapa etätyöskentelylle. Nämä on myös sijoitettava, rajattava tai yhdistettävä toisiinsa käytännönläheisesti. Lasten tulee saada leikkiä, mutta täytyy löytyä myös tilaa hiljaisuudelle. Ideointi saattaa lähteä liikkeelle yksittäisestä toiveesta, kuten katoksesta tai vesielementistä, josta lähdemme sitten hahmottelemaan kokonaisuutta.

Alueellisen suunnittelun lisäksi pihasuunnittelussa mietimme muun muassa materiaaleja, kasvivalintoja, kulun ohjausta, pihan hoitoa ja huoltoa sekä valaistusta. Suunnittelemme pihasi turvalliseksi, ympärivuotiseksi ja viihtyisäksi sekä helpoksi huoltaa ja ylläpitää. Huolellinen pihasuunnittelu kannattaa, jotta pihasta tulee toivotunlainen ja lopputulos kestää aikaa sekä katseita.

Haluamme rakentaa niin suuret kuin pienetkin pihat luonnon ehdoilla niin, että ne tukevat luonnon monimuotoisuutta ja hyödyntävät käytettävissä olevia luonnon voimavaroja, kuten hulevettä. Hulevesiä parhaalla mahdollisella tavalla hyödyntäviä pihoja kutsumme sadepuutarhoiksi. Sadepuutarhojen lisäksi erityisosaamiseemme kuuluu luonnonmukaisten pihojen, niittyjen, viherkattojen sekä ulkoviherseinien suunnittelu ja rakentaminen. 

Suunnittelemme pihoja myös talvisin!

Ota yhteyttä

Palveluun liittyvät referenssit

Viimeisimmät blogikirjoitukset aiheeseen liittyen

Scandic Helsinki Hubin upea vihertoteutus nostaa sekä pihan että sisätilat loistoonsa

10.03.2023

Scandic Helsinki Hub toivoi uuteen hotelliinsa näyttävää vehreyttä ulkoa sisälle. Viherratkaisuilla haluttiin tiloihin viihtyisyyttä sekä modernia, business-henkistä tunnelmaa. InnoGreen suunnitteli ja toteutti kokonaisvaltaisesti vihreyden sisälle ja ulos, asiakkaan toiveet tarkasti huomioiden.

Parhaat pihat suunnitellaan syksyisin

16.09.2022

Kesä lähenee kovaa vauhtia loppuaan ja on aika kääntää katse jo ensi kevääseen. Jotta toivotunlainen piha saadaan toteutettua aikataulussa ja budjetissa, tulee pihasuunnittelu aloittaa hyvissä ajoin, mielellään jopa syksyllä. Kaipaisiko taloyhtiösi tai yrityksesi uutta ilmettä ulkotiloihin? Entä oletko ihaillut hienoja viherpysäkkejämme? Mitä ikinä mielessäsi onkaan, löytyy meiltä ratkaisu.

Viherpysäkki tuo vehreyttä ja yhteisöllisyyttä

08.02.2022

Viherpysäkki, jota myös Green stopiksi kutsutaan, on InnoGreenin täysin kotimainen innovaatio. Viherpysäkki syntyi halusta kehittää luonnon monimuotoisuutta lisäävä vihertila, jossa jokaisella kaupunkilaisella olisi mahdollisuus nauttia vihreydestä. Kaupunkiympäristöön sijoitettuna viherpysäkki tarjoaa samassa paketissa luontokosketuksen, yhteisöllisyyttä ja mukavaa tekemistä. Viherpysäkin kaikki osat valmistetaan Suomessa kotimaisesta puusta.

Ota yhteyttä

Miia Kujala

Miia Kujala

Myynti

050 401 7891

Johanna Murto

Johanna Murto

Myynti

050 431 5422

Pihapalvelut