Pihan tulee näyttää ja tuntua käyttäjältään. Suunnittelu alkaa pihakäynnistä, jolloin tutustutaan pihaan, sen käyttäjiin ja käydään läpi pihaan liittyvät toiveet sekä tehdään tarvittavat mittaukset. Joskus toiveet ja tarpeet eivät ole täysin vielä selvillä, ja siksi autammekin tulevan pihan ideoinnissa. 

Käyttäjien mukaisesti pihalle suunnitellaan omat alueensa rauhoittumiselle, aktiivisuudelle sekä yhteiselle ajanvietolle tai vaikkapa etätyöskentelylle. Nämä on myös sijoitettava, rajattava tai yhdistettävä toisiinsa käytännönläheisesti. Lasten tulee saada leikkiä, mutta täytyy löytyä myös tilaa hiljaisuudelle. Ideointi saattaa lähteä liikkeelle yksittäisestä toiveesta, kuten katoksesta tai vesielementistä, josta lähdemme sitten hahmottelemaan kokonaisuutta.

Alueellisen suunnittelun lisäksi pihasuunnittelussa mietimme muun muassa materiaaleja, kasvivalintoja, kulun ohjausta, pihan hoitoa ja huoltoa sekä valaistusta. Suunnittelemme pihasi turvalliseksi, ympärivuotiseksi ja viihtyisäksi sekä helpoksi huoltaa ja ylläpitää. Huolellinen pihasuunnittelu kannattaa, jotta pihasta tulee toivotunlainen ja lopputulos kestää aikaa sekä katseita.

Haluamme rakentaa niin suuret kuin pienetkin pihat luonnon ehdoilla niin, että ne tukevat luonnon monimuotoisuutta ja hyödyntävät käytettävissä olevia luonnon voimavaroja, kuten hulevettä. Hulevesiä parhaalla mahdollisella tavalla hyödyntäviä pihoja kutsumme sadepuutarhoiksi. Sadepuutarhojen lisäksi erityisosaamiseemme kuuluu luonnonmukaisten pihojen, niittyjen, viherkattojen sekä ulkoviherseinien suunnittelu ja rakentaminen. 

Suunnittelemme pihoja myös talvisin!

Ota yhteyttä

Palveluun liittyvät referenssit

Viimeisimmät blogikirjoitukset aiheeseen liittyen

Miksi pihasuunnittelu kannattaa?

21.04.2021

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty - myös pihaa rakentaessa! Ammattitaidolla suunniteltu piha on kuin lisähuone, jossa voi tehdä etätöitä, rentoutua pitkän päivän jälkeen tai järjestää vaikka puutarhajuhlia. Jokainen piha on erilainen, ja onnistuneen suunnitelman luominen vaatii kykyä hahmottaa pihan mahdollisuudet sekä esimerkiksi maaperän muodosta johtuvat haasteet.

Viherratkaisujen taustalla pitkä tutkimus- ja kehitystyö

11.02.2021

Vuoden 2020 aikana Espoon Keraan rakennettiin kaupunkikeidas, jossa kokeiltiin kaupunkiasumista uudistavia viherratkaisuja. Kaupunkikeitaalla yhdistyivät tieteellinen tutkimus ja asukkaiden osallistaminen. Tuloksena rakentui kaunis tila kaupunkiviljelylle ja tutkimus- ja kehitystyötä varten saatiin arvokasta tietoa. Mitä kaupunkikeitaalla oikein testattiin?

Pihasuunnittelun trendit 2021

28.01.2021

Uusi vuosi, uudet mullat. Luvassa on niittyjä, hyggeä taloyhtiöpihoilla ja vieraslajien torjumista. Listasimme mielenkiintoisimmat puutarha- ja pihasuunnittelun trendit vuodelle 2021. 

Ota yhteyttä

Miia Kujala

Miia Kujala

Myynti (Vanhempainvapaalla)

050 401 7891

Johanna Murto

Johanna Murto

Myynti

050 431 5422

Pihapalvelut