Autamme pihan kausiluontoisessa kunnostamisessa tekemällä esimerkiksi pihakiveykset ja asentamalla salaojat. Rakennamme pihoja myös talvisin, jotta saat nauttia valmiista ja kauniista lopputuloksesta koko kesäkauden.

Osmon ja Liisan omakotitalon pihasuunnittelu, terassin rakentaminen, InnoGreen / pihasuunnittelu ja -toteutukset
Suunnittelemme ja rakennamme helppohoitoisia pihoja, jotka vastaavat käyttäjiensä tarpeisiin.

Piharakentaminen

Pihan tulee näyttää ja tuntua käyttäjältään. Tarpeen mukaan suunnittelemme ja rakennamme terassia, katettuja alueita, kiveystä, istutusaltaita ja multasormille sopivia istutuslaatikoita. Autamme tarvittaessa asianmukaisen vedenohjauksen suunnittelussa ja toteutuksessa. Yrityksen pihoja suunniteltaessa ja rakennettaessa korostuu työntekijöiden viihtyvyyden lisäksi myös asiakkaat. Piha antaa tärkeän ensivaikutelman yrityksestäsi.

Kausikasvit

Vihreydestä tulisi saada nauttia vuodenajasta riippumatta. Jotta kosketus luontoon säilyisi vuoden ympäri, seuraamme sääolosuhteiden kehittymistä ja vaihdamme ruukkuihin sekä istutusalueille ajankohtaiset kausikasvit. Huollamme kasveja säännöllisesti, jotta pihasi on näyttävä kesät talvet.

Ylläpito

Edustavaa pihaa täytyy ylläpitää ja toisinaan korjata. Kausikasvien istuttamisen lisäksi kunnostamme nurmikon, leikkaamme puut ja pensaat, siistimme raja-alueet ja korjaamme kivetykset. Pihan ylläpidosta vastaa ammattitaitoinen henkilökuntamme tai tarkkaan valikoitu alan ammattilainen alihankkijana.

sadepuutarha innogreen kalasatama
Ensimmäinen sadepuutarha nousi Helsingin Kalasatamaan vuonna 2017 osana Fiksun Kalasataman Nopeiden kokeilujen ohjelmaa.

Sadepuutarha

Ketomainen ja monikerroksinen sadepuutarha hyödyntää hulevettä, eli ylimääräistä sadevettä. Sadepuutarhan rakenteet keräävät sadeveden kasvien hyödynnettäväksi, minkä johdosta juomakelpoista vesijohtovettä kuluu vähemmän puutarhan kasteluun ja viemäriverkoston turha kuormittuminen vähentyy merkittävästi. Oikeanlaiset kasvivalinnat tekevät puutarhasta vehreän lisäksi myös vaivattoman.

Lue lisää sadepuutarhoistamme

Viimeisimmät blogikirjoitukset aiheeseen liittyen

Voiko viherseinän avulla suodattaa mikromuoveja hulevedestä?

04.01.2021

InnoGreen selvittää parhaillaan, miten tehokkaasti hulevettä voidaan suodattaa puhtaaksi mikromuoveista viherseinän avulla. Tutkimusta varten Helsingin Konalaan on pystytetty modulaarinen viherseinä, johon ohjataan Kehä I:ltä valuvat hulevedet. Tutkimus on yksi Itämerihaasteen nopeista kokeiluista.

Kaupunkiviljely yhdistää – InnoGreenin hankeuutisia

20.11.2020

Yhteisöllistä vertikaaliviljelyä -projektin kokeilu sijaitsee Espoon Kerassa. Kestävämpiä ja yhteisöllisempiä kaupunkiasumisen mahdollisuuksia kartoittavan projektin tavoitteena oli luoda tila, jossa alueen asukkaat pääsevät työntämään sormensa multaan ja viettämään aikaa yhdessä. Espoon kaupungin Kestävä Kaupunki -kokeiluihin kuuluvan projektin viljelijät löydettiin Kera-kollektiivin kautta. Projekti on tähän mennessä ollut satoisa niin InnoGreenille kuin myös viljelijöillekin.

Mikromuovien päätymistä Itämereen pyritään estämään viherseinän avulla

29.09.2020

Viherratkaisut saattavat tulevaisuudessa nousta merkittävään rooliin mikromuovin torjunnassa ja Itämeren suojelussa. Itämerihaasteen pilottiprojektin aikana testataan, voidaanko viherseinien avulla kerätä hulevedessä esiintyvää mikromuovia talteen tehokkaasti ja estää sen pääsyä vesistöihin.