Caruna

Yhteistyökumppanimme Workspace oli mukana valitsemassa Carunan uusia toimitiloja, joilta toivottiin nuorekkuutta. Sisustusratkaisujen oli tuettava modernia tekemistä ja näytettävä brändin mukaisilta. Vihersisustuksen oli tuotava tilaan raikkautta ja elävyyttä. Toimistossa kasveja integroitiin tilajakajiin ja perinteisempiä ruukkukasveja sijoitettiin kaappien päälle, jotta turhaa tavaraa kertyisi vähemmän samalla. Viihtyisyyttä lisäävällä vihersisustuksella oli myös selkeä funktio.

Kuntaliitto

Kuntaliiton remontoidut tilat kaipasivat luonnollisesti päivitystä myös vihersisustukseen. Runsas vihreys tekee tilasta kutsuvan ja viihtyisän. Kuntaliitto on yksi pitkäaikaisimpia vihersisustuskohteitamme, jossa kasveja hyödynnetään monipuolisesti, mutta perinteitä kunnioittaen.

Ruohonjuuri

Ekokauppa Ruohonjuuren Kampin myymälään toivottiin lisää luonnonmukaista vihreyttä. Vihersisustus päätettiin ratkaista kahdella näyttävällä aidoista kasveista rakennetulla viherseinällä, jotka tuovat tilaan raikkautta lattiatilaa säästäen. Seinien ekologinen kastelujärjestelmä takaa kasveille riittävästi ravinteita ja vettä, jotta myyjät voivat keskittyä asiakkaiden palvelemiseen. Myös Raision Ruohonjuureen on noussut kasviseinä asiakkaiden ja työntekijöiden iloksi.

Kulttuuritalo

Kulttuuritalon neuvotteluhuoneisiin kaivattiin parempaa akustiikkaa ja luonnollista ilmettä. Taulukiskoihin kiinnitetyt pitkäikäiset sammalteokset ovat helposti siirreltävissä ja järjestettävissä uudelleen tilan käyttäjän mielen mukaan. Materiaaliksi valikoitunut sammal parantaa merkittävästi tilan akustiikkaa ja antaa luonnollisen ilmaan. Sammal ei vaadi erillistä hoitoa, vaan pysyy vihreänä jopa vuosia.

Lue lisää: Parempi akustiikka luonnollisesti - Case Kulttuuritalo

Stadin ammattiopisto

Helsingin Merihakaan avattiin alkuvuodesta 2015 Stadin ammattiopiston uusi toimipiste hius-, vaatetus-, tekstiili- ja kauneudenhoitoalojen opiskelijoille. Pääsimme toteuttamaan yhden värikkäimmistä viherseinistämme tilan sisääntuloaulaan. Asiakas halusi seinän korostavan kiinteistössä tapahtuvaa luovuuden ja kauneuden opiskelua.

Viherseinälle tehtiin käsityönä oma itsellään seisova kaluste, jotta siitä saatiin tilaa palveleva tilanjakaja.

IPI kulmakuppila

Kallion kahvilatarjonta parani entisestään kun IPI kulmakuppila avasi ovensa kesän korvilla 2015. Petra Majantie Oy:n Petra suunnitteli kuppilasta monipuolisen ja vehreän. Verrattain pieneen kahvilaan toimitettiin runsaasti viherkasveja ja yrttejä perinteisissä saviruukuissa. Luonnollisesti aseteltu vehreys tekee tilasta lämminhenkisen olohuoneen missä viihtyy pitkäänkin.

Myös ulkopuolelle toimitettiin suunnittelun mukaisesti vihreyttä Bacsackin kangasruukuissa. Ulkoistutukset tekevät kulmakuppilan sisäänkäynnistä niin houkuttelevan, että siitä on kenen tahansa vaikea kävellä ohitse pysähtymättä.

ABB

Helsingin Pitäjänmäestä kolmasosan valloittanut ABB modernisoi toimistotilojaan nykyaikaa vastaavaksi. Avokonttoriympäristöön sijoitettiin runsaasti viherkasveja ABB:n hengen mukaisesti. ABB tehtaan piha-alueella liikkuu heidän valmistamiensa tuotteiden lisäksi ja niiden mukana sadoittain kuormalavoja ja siksi lautapintaa haluttiin myös saada tyylikkäästi sisätiloihin. Viherkasveja istutettiin raakalaudasta tehtyihin ruukkuihin ja aidot kasviseinät saivat kehyksensä kuormalavoista.

Toteutuksesta huokuu ABB:n päivittäinen toiminta. Vihersisustus toteutettiin osana Kohina Oy:n sisustussuunnitelmaa.

Nixu

Sammal on vihersisustuksessa uusi elementti, joka on monipuolisesti käytettävä ja helposti muihin materiaaleihin yhdistettävä komponentti. Sammal on aitoa ja se on “palsamoitu” pitämään värinsä sekä muotonsa usean vuoden ajan.

Sammaleella voidaan tehdä myös tarkkaa ja selkeää muotoa. Sammal toimii loistavana akustisena elementtinä, joka herättää kiinnostusta myös ulkonäkönsä vuoksi. Sammaleen kanssa vain mielikuvitus on rajana.

Toteutimme Natalia Ritarin suunnitteleman maailmankartan sammaleesta asiakkaamme toimiston vetonaulaksi.

Ovenia

Toteutimme asiakkaallemme suuren ja näyttävän sammalseinän johon yhdistimme suomalaista luontoa jäljitteleviä silkkikasveja. Sammal ei tarvitse valoa, mutta sisustuksellisesti teos tulee paremmin esille valon avulla.

Nvidia

Tekniikka ja luonto sopii sisustuksessa erinomaisesti yhteen. Siitä elävä esimerkki löytyy Nvidian sisääntuloaulasta Helsingin Ruoholahdesta. Sammaleesta, koivun rungosta ja silkki-viherkasveista rakennettuun suomalaiseen luontomaisemaan on yhdistetty iso näyttö sekä asiakkaan oma komponentti-näyttely. Asennus tehtiin erilliselle levylle.

Arkkitehtitoimistot Studio Puisto ja Rudanko + Kankkunen

Asiakas halusi elävän kasviseinän ilman peittävää rakennetta. Kastanjaviiniköynnös mahdollistaa kevyen ja luonnollisen kasvipinnan rakentamisen monipuolisillekin pinnoille. Kastanjaviini istutettiin tavallisiin ruukkuihin jotka asiakas koteloi yhtenäisen rakenteen sisään, jotta istutuksesta saatiin yhtenäisen näköinen. Luonnollinen kasviseinä vaatii säännöllistä huoltoa ja tukemista, jotta se pysyy ryhdikkään näköisenä.

Viikin tiedepuisto

Viikin tiedepuiston talvipuutarhat on rakennettu 1999. Suomen mittakaavassa poikkeuksellisen suuri ja näyttävä kokonaisuus toteutettiin noin 200 neliön alueelle. Talvipuutarhat ovat olleet laadukkaassa hoidossamme alusta alkaen ja kukoistavat edelleen. Maisemasuunnittelutoimiston suunnittelemat kokonaisuudet on toteutettu alusta asti Innogreenin toimesta.

Niilin arboretumin taatelit ja sädekaislat kukkivat vesialtaan ympärillä luonnonmukaisissa oloissa. Roomalaisessa puutarhassa komeasti kasvavat muratit ja maustekasvit kutsuvat luokseen myös suomalaisen talven synkimpinä hetkinä ja tiloissa voikin vierailla tiedepuiston aukioloaikoina vapaasti.

YARA

Yara Suomi tilasi 12 neliömetrin kasviseinän uusiin toimitiloihin Espoon Leppävaaraan. Uudessa toimistossa suuri luontoikkuna sijoitettiin henkilökunnan taukotilaan. Yara on maailman johtava kivennäislannoitteiden valmistajia, joten monipuolinen ja rehevä kasviseinä sopii erinomaisesti kasviravitsemuksen asiantuntijan toimitiloihin.

“Green House Effectin kasviseinä on keskeinen osa uuden toimistomme sisustusta. Yara tuottaa ratkaisuja kestävään maatalouteen ja ympäristön suojeluun. Lannoitteemme ja kasvinravitsemusosaamisemme auttavat tuottamaan ruokaa maapallon kasvavalle väestölle. Yrityksemme toimiala huomioiden, on luonnollista että toimistomme on vihreänä läpi vuoden. Tähän kasviseinä on erinomainen ratkaisu. Seinän etuna on tehokas tilankäyttö, keskittämällä viherkasveja yhteen kokonaisuuteen voimme vähentää erillään olevia kasveja sekä niihin käytettyä huollon määrää.”

– Jari Pentinmäki, Marketing Manager, Yara Suomi

Turun teknologiakiinteistöt

Turun ensimmäinen kasviseinä löytyy Turun teknologiakiinteistöjen upeista toimistotiloista. Kasviseinä toimii puhtaasti vesiviljelyllä ja kasvit ovat HomeGrow Sack- kasvatuspusseissa istutettuna lecasoraan. Ilmaa puhdistava taideteos vetää puoleensa vierailijoitakin.

Uudet toimitilat edustavat rohkeaa ja innovatiivista ajattelua. Tilan iso kasviseinä tuo moderniin tilaan rauhallisuutta ja luovuutta. Upea kokonaisuus kasviseinän kanssa täytyy nähdä omin silmin.

Skanska

Skanskan pääkonttorin viereinen rakennus Neptun on suunniteltu ihmisille jotka arvostavat viihtyvyyttä ja työhyvinvointia. Aula sisustettiin selkeällä muotokielellä ja viherkasvi-istutukset valittiin täydentämään selkeää ja raikasta ilmettä.

Skanska halusi uuteen pääkonttoriinsa Skanska-taloon myös kasviseinän kertomaan rakennuksen vihreämmästä jalanjäljestä. Alun perin kasviseinä sijoitettiin kokoushuoneeseen, josta se siirrettiin aulaan näkyvämmälle paikalle.

Flow Festival × GHE

Flow:n järjestävä organisaatio halusi jotain uudenlaista ja pysäyttävää elävistä kasveista. Vastasimme haasteeseen toteuttamalla kaksi ja puoli metriä korkeat FLOW-kasvikirjaimet. Installaatio nimettiin Living Flow:ksi. Living Flow:ssa käytettiin n. 400 viherkasvia, jotka jokainen istutettiin HomeGrow Sack kasvatuspussiin. Kehysrakenne toteutettiin kierrätettävästä vanerista, jonka sisään kasvipussit aseteltiin.

Installaatio oli huippusuosittu ja sadat festivaalivieraat kuvasivat itsensä kirjainten kanssa ja jakoivat kuvat sosiaalisessa mediassa.

Fazer Food Services

FFS halusi piristää Kannelmäessä sijaitsevan toimipisteensä aulatilaa. Kasviseinän sijoituspaikalla oli ennen seinäverho, joka haluttiin korvata raikkaalla ja elävällä elementillä. Asiakas pääsi vaikuttamaan kasvien valintaan ja luonnollisesti kasveiksi valittiin viherkasvien lisäksi yrttejä ja kahvia.

Kasviseinä mitoitettiin tilaan sopivaksi. Tilan akustiset ominaisuudet paranivat kasviseinän myötä huomattavasti. Kokonaisuus on onnistunut ja se tuo aulaan kaivattua raikkautta sekä kertoo asiakkaan toiminnasta.

Hyvinkään SRK

Hyvinkään seurakunnalla ovat hienot ja toiminnalliset tilat, joissa oli valmiina useita viherkasveja ja taidetta. Tilat kaipasivat kuitenkin pientä uudistusta johon tavallisten ruukkukasvien lisäys ei tuonut toivottua tulosta. Asiakas toivoi uudenlaista näkökulmaa ja innovatiivisuutta lisäämään tilojen viihtyisyyttä.

Asiakas osallistui aktiivisesti kasviseinän suunnitteluun ja kasvivalintaan. Rakensimme runsaan ja hyvin valaistun kasviseinän yläkerroksen sydämeksi. Asiakas on toteutettuun kasviseinään tyytyväinen ja talon vieraatkin pysähtyvät kasviseinän äärelle.

Coca-Cola × GHE

Syyskuussa Helsingin Rautatientorille nousi 13 metriä korkea kasviseinä, Coca-Cola PlantBottle. Installaatio muodostui 1300 kasvista ja oli suurin Suomessa koskaan rakennettu ulkokasviseinä. Installaation mahdollisti Green House Effect ja intohimomme kaikkeen vihreään ja kasvavaan. Halusimme tuoda viherkasvien kauniin maailman myös keskelle vilkasta kaupunkia!

Installaatio oli koottu Suomen syksyyn soveltuvista viherkasveista, jotka ovat kasveille luonnollisen ympäristön tarjoavissa, HomeGrow Sack kasvatuspusseissa.

Coca-Cola PlantBottle -installaatio oli osa kierrätyspullojen kehitysprojektia, jonka tavoitteena on 100% kasvipohjaisen ja ympäristöjalanjäljeltään pienemmän kierrätyspullon kehittäminen. Tempaus huipentui rakennelman purkuun, kun kaikki 1300 kasvia jaettiin kaupungin viherpeukaloille.

Ostoskorissasi on tuotetta.
Yhteensä
Siirry kassalle Palaa kauppaan

Toimitusosoite: