Kesällä 2024 Lahden Lanunaukiolla ihastuttanut miniterveysmetsä osoitti, kuinka innovatiivisten ratkaisujen avulla luonto voidaan tuoda osaksi tiiviisti rakennettua kaupunkia. Vaikka tämä vehreä keidas oli väliaikainen, sen vaikutukset ja siitä saatu inspiraatio elävät edelleen.

Luonnon hyödyt kaupunkiympäristössä

Miniterveysmetsän tavoitteena oli yksinkertaisuudessaan tarjota luonnon rauhaa ja maistiaisia metsän terveysvaikutuksista keskellä vilkasta kaupunkia. Projektin kautta pyrittiin lisäämään tietoisuutta Lahden terveysmetsästä ja korostamaan luonnon positiivisia vaikutuksia ihmisten hyvinvointiin.

Terveysmetsät ovat tunnettuja siitä, että ne auttavat laskemaan stressitasoja, parantavat mielialaa ja lisäävät fyysistä hyvinvointia. Lahden miniterveysmetsä toi nämä hyödyt kaupunkilaisille saavutettavassa muodossa keskelle rakennettua ympäristöä.

Vehreys ei ole vain esteettinen lisäys kaupunkiin – se tukee kaupunkilaisten henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Kasvit tarjoavat varjoa kuumina päivinä ja viherkalusteisiin integroituna myös mahdollisuuden hengähtää kiireisen arjen keskellä. Samalla kasvit vaimentavat kaupungin hälyä ja tukevat kaupunkien biodiversiteettiä, houkutellen perhosia ja pölyttäjiä kaupunkiympäristöön.

Lahden Lanun aukiolle päädyttiin valitsemaan Parklyn modulaariset viherkalusteet, joiden avulla rakennettiin kokonaisuus, joka sai inspiraationsa luontopolusta. Kokonaisuus muodostui viherseinistä, puista ja eri korkuisista istutuksista sekä tietenkin istumapaikoista. InnoGreenin ja Parklyn yhteistyössä kehitettyä viherseinämoduulia hyödynnettiin sekä penkillä, että ilman. Viherseinä ohjasi kulkua, mutta tarjosi penkin kera myös paikan levähtää aivan luonnon syleilyssä. 

innogreen parkly lahti miniterveysmetsä

Modulaariset viherkalusteet tuovat uusia mahdollisuuksia

Lahden miniterveysmetsä on tärkeä inspiraation lähde tuleville kaupunkiprojekteille. Kaupungeissa, joissa uusien viheralueiden rakentaminen ei ole aina mahdollista, viherkalusteet voivat tuoda luonnonläheisyyttä kaupunkilaisten arkeen.

”Vihreys ei aina tarvitse pysyvää tilaa. InnoGreenin modulaarisilla viherkalusteilla kaupunkitilasta voidaan luoda vehreä ja viihtyisä nopeasti ja vaivattomasti, ilman suuria muutoksia,” toteaa Johanna Murto InnoGreenin pihamyynnistä, ”Tämä tekee vehreyden lisäämisestä helppoa, olipa kyseessä kesätapahtuma, kauppakeskuksen piha tai vilkas kaupunkiaukio.”

Modulaaristen viherkalusteiden ansiosta kaupungeilla ja yrityksillä on uudenlaisia mahdollisuuksia luoda ympäristöä ja hyvinvointia tukevia vehreitä tiloja jo rakennettuun ympäristöön. Kaikki InnoGreenin ratkaisut ovat saatavilla myös palveluna. Tämä tarkoittaa, että kiinteään kuukausihintaan sisältyy kaikki suunnittelusta ylläpitoon. Esimerkiksi viherkalusteiden kohdalla kaiken kattava palvelu sisältää kokonaisuuden suunnittelun, toteutuksen, kasvit ja niiden ylläpidon, kausikasvien vaihdot sekä kalusteiden talvisäilön.

”Vihreys palveluna keventää asiakkaidemme investointitarvetta sekä selkeyttää vastuita, kun kalusteet, kasvit ja toteutus tulevat samasta paikasta. Toimitamme aivan kaiken, asiakkaamme ei tarvitse huolehtia mistään. Tällainen tapa nauttia vehreydestä on otettu hyvin vastaan ja suunnittelemme parhaillamme jo ensi kauden upeita kokonaisuuksia,” Murto kertoo.

innogreen viherkaluste parkly
Ulkoalueet ja viherkalusteet

Ulkoalueet ja viherkalusteet

– 010 583 3598