Ajattomat Koivu-tuotteet raivaavat tietä vastuullisemmalle viheralalle! Koivu-tuotteet sopivat muotoilunsa ja kokovaihtoehtojensa puolesta monenlaiseen tilaan ja sisustukseen. Tuoteperheen ruukut, tilanjakajat, taulut ja viherseinät on suunniteltu ja valmistettu Suomessa suomalaisesta koivuvanerista. Ne haastavat halpatuotannon kilpailijansa: Miksi valita huonommin kun voi valita paremmin?

Idea kotimaisista Koivu-ruukuista syntyi halusta luoda kestävämpiä vihersisustusratkaisuja. InnoGreen toimittaa asiakkailleen vuosittain tuhansia viherkasveja ruukkuineen. Viime vuosina ruukkujen saatavuudessa on ollut haasteita ja lisäksi on ollut miltei mahdotonta varmistua pääsiassa Kaukoidästä tulevien ruukkujen valmistuksen sekä kuljetuksen eettisyydestä ja ympäristöystävällisyydestä. Kun arvoihin sopivaa kumppania ei tuntunut löytyvän, jäi jäljelle vain yksi vaihtoehto: Ruukut täytyisi tehdä itse.

Ensimmäiset Koivu-ruukut valmistuivat keväällä 2022 ja ne otettiin lämmöllä vastaan. Koivu on suomalaisen puumuotoilun taidonnäyte, joka kestää aikaa ja katseita. Se edustaa kestävämpää viheralaa ja on tiedostavan sisustajan valinta.

Suuren suosion saavuttanut Koivu-perhe kasvoi syksyllä 2023 ja ruukkujen lisäksi saatavilla on nyt vihersisustusta monipuolistavat sammal- ja jäkälätaulut, tilanjakajaruukku sekä koivurunkoinen viherseinä. Kaikki Koivu-tuotteemme on suunniteltu sekä valmistettu Suomessa. Valitessasi Koivun, tiedät mistä vihersisustuksen tuotteesi on peräisin ja tuet suomalaista työtä!

Tutustu tarkemmin Koivu-tuotteisiin täällä!

Miksi valita Koivu?

  • Kotimainen, kestävämpi valinta.
  • Ajaton muotoilu ja kaunis, luonnollinen puupinta.
  • Monipuoliset koko- ja muotovaihtoehdot.
  • Toiveiden mukainen pintakäsittely värillä tai ilman.
  • Koivu-ruukut toimitetaan yhdessä 100 % kierrätysmuovista valmistettujen Orthex-sisäruukkujen kanssa.
innogreen koivu

InnoGreen on nettopositiivinen viheralan uudistaja

InnoGreen on nettopositiivinen yritys! Mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa ja riittääkö se?

InnoGreenin nettovaikutussuhde on +42 % (suhde tarkistettu 1/24). Se tarkoittaa, että toimintamme positiiviset vaikutukset ovat suuremmat kuin käyttämiemme resurssien määrä. InnoGreenin liiketoiminnan tärkeimmät positiiviset vaikutukset kohdistuvat yhteiskuntaan, terveyteen ja ympäristöön. Mittaamme ja arvioimme liiketoimintamme vastuullisuutta muun muassa Upright Project -nettovaikutusmenetelmällä.

Vaikka kokonaisuudessaan olemme hyvin ”plussalla”, tämä ei meille vielä riitä. Haluamme jatkuvasti kehittää toimintaamme entistä kestävämmäksi ja olla suunnannäyttäjiä vastuullisemman viheralan puolesta. Jotta voimme parantaa toimintaamme, on katsottava rohkeasti peiliin.

Suurimmat vastuullisuuden haasteemme liittyvät viherkasveihin. Kasvien kasvattaminen, kuljettaminen ja säilyttäminen vaatii tarkat olosuhteet esimerkiksi lämmön sekä valon suhteen. Elävät kasvit tarvitsevat aina myös vettä. Lisäksi on kiinnitettävä huomiota mm. kasvualustaan, lannoitteeseen sekä ruukkuun; missä, miten ja mistä ainesosista nämä on valmistettu. Toisaalta hyvin hoidettu, elävä kasvi ilahduttaa jopa vuosikymmeniä, sitoo hiiltä ja on myös kuollessaan biohajoava. Kasveja ei tule siis vähentää, on vain löydettävä entistä parempia keinoja, miten tuomme luontoa urbaaniin ympäristöön.

Mitä teemme juuri nyt vähentääksemme kasvien negatiivisia ympäristövaikutuksia?

Tällä hetkellä esimerkiksi…

  • Kehitämme jatkuvasti omaa tuotantoamme, jotta myymämme ruukut, viherseinät ja muut vihersisustuksen tuotteet olisivat valmistettu Suomessa, suomalaisesta puusta. Koivu on oma tuotesarjamme ja täysin kotimainen.
  • Tutkimme ja kokeilemme erilaisia kasvualustoja, jotta kasvit voisivat hyvin ja kasvaisivat mahdollisimman ympäristöystävällisessä alustassa.
  • Suosimme biologisia torjuntamenetelmiä, jotta kasvien varjelu ei tuottaisi kemikaalikuormaa.
  • Luovuimme silkkikasvien myynnistä välttääksemme muovijätettä ja käytämme olosuhteiltaan haastavissa kohteissa stabiloituja, biohajoavia kasveja. Lisäämme kotoperäisten kasvien käyttöä sisätiloissa hyödyntämällä stabilointimenetelmää.
  • Valitsemme kumppaneiksi eurooppalaisia yrityksiä, jotka kasvattavat ja kuljettavat kasveja mahdollisimman resurssiviisaasti. Omalla kasvihuoneellamme käytämme energianlähteenä aurinkopaneeleita ja kaukolämpöä.