Ulkona on harmaata ja vettä tihuttaa, mieli tekee vain pysyä sisällä. Marraskuussa alkaa pimeä vuodenaika ja tilastollisestikin aikaa vietetään enemmän sisällä ja vähemmän ulkona luonnossa. Tämä johtaa luontoyhteyden heikkenemiseen, josta toisaalta olisi juuri nyt erityisen tärkeää pitää huolta. Viherkasvien avulla ylläpidät luontoyhteyttä.

Luontokokemus tekee meille kaikille hyvää ja onneksi luontoyhteyden ylläpitäminen on mahdollista myös sisätiloissa ulkona vietetyn ajan vähentyessä. Vihersisustukseen panostaminen vaikuttaa tottakai viihtyisyyteen, mutta vihreys tuo mukanaan monia muitakin hyötyjä. Viherkasveilla osana sisustusta on havaittu olevan lukuisia positiivisia vaikutuksia niin psykologiselta kuin myös fysiologiselta kantilta. 

Vaikka yhä useampi tekee etätöitä, viettävät myös monet suuren osan päivästään työpaikallaan. Se tekee toimitiloista mahtavan paikan huolehtia luontoyhteydestä ja nauttia sen tuomista positiivisista vaikutuksista. Luonto on aina ollut ihmistä lähellä ja varmasti jokainen meistä tietää, millaisia ihmeitä jo pieni pyrähdys luonnossa tekee mielialalle. Siksi siitä kannattaakin ottaa kaikki ilo irti myös sisustettaessa toimistoja. Voiko viherkasveja olla koskaan liikaa?

Kasviseinä, viherseinä, InnoGreen vihersisustus

Viherkasvien hyödyt työympäristössä

1. Mieliala paranee kasvien lähellä

Viherkasvit näyttävät paitsi hyvälle, ne saavat meidät rentoutumaan ja olomme mukavaksi. Jo pelkkä kasvien näkeminen parantaa mielialaa sekä saa aikaan positiivisia muutoksia aivojemme sähköisessä toiminnassa. Ja on itsestäänselvyys, että hyvällä tuulella olevien kollegoiden kanssa on kiva tehdä töitä sekä asiakaskohtaamiset ovat antoisampia. 

2. Viherkasvit lievittävät stressiä

Kun ympäröit itsesi kasveilla, verenpaineesi laskee ja stressi helpottaa. Yhteys luontoon sekä vihreys ympärilläsi rauhoittavat mieltä, kun tarkastelet ympäristöäsi ja siirrät ajatukset hetkeksi pois näyttöpäätteeltä. Jo hetkellinen ajatusten siirtäminen luontoon ja vehreyteen voi auttaa palautumaan kiireisyyden tunteesta ja stressistä. Työarjessa palautuminen on erityisen tärkeää, jotta jaksaa sekä työssä että vapaa-ajalla. 

3. Työntekijät ovat sitoutuneempia ja työnteko tuottavaa

Jos uskot tehokkuuden voimaan ja haluat ahkeria, hyvinvoivia työntekijöitä, investoi vihersisustukseen. Vehreä toimisto sitouttaa työntekijöitä työhönsä. Viherkasvien ympäröiminä työntekijät paneutuvat työhönsä fyysisellä, kognitiivisella sekä emotionaalisella tasolla. Hyvinvoivina meistä tulee idearikkaampia, tuotteliaampia ja oma-aloitteisempia. Onkin havaittu, että kasvit saattavat nostaa tuottavuutta jopa 15 %. 

innogreen viherseinä danske

Vihersisustuksesta on mahdollista myös tehdä kokonainen luontokokemus, kun visuaalisuuden lisäksi huomioidaan muutkin aistit. Mukaan voidaan tuoda esimerkiksi luonnon äänimaisemaa ja metsän tuoksua. Esimerkiksi Taikatahdissa toteutettiin moniaistillinen kokonaisuus, jossa vehreys yhdistyy kasvien ja sammaleen tuoksuun sekä lintujen lauluun ja metsän ääniin. Tila on kuin teleportti suoraan metsään ja tuo luonnon lähelle lapsia ja aikuisia. 

Vihreyteen panostaminen niin kotona kuin töissäkin siis kannattaa. Jäikö aihe kiinnostamaan? Minä Viihdyn -oppaissamme avaamme lisää vihersisustuksen positiivisia vaikutuksia työpaikalla.

Myös asiantuntijamme kertovat mielellään lisää, joten otathan meihin yhteyttä! 

Myynti ja suunnittelu

Myynti ja suunnittelu

– 010 583 3595