Vaikka pakkanen vielä paukkuu, tekee kevät tuloaan vauhdilla. Suunnittelijamme kävivät alkuvuodesta Tukholmassa Stockholm Furniture -messuilla tutkimassa vihersisustuksen trendejä vuodelle 2019. Poimi parhaat ideat ja trendit vihreyteen!

Pehmeyttä ja pastellia

Niin ruukuissa, tekstiileissä kuin muussakin sisustuksessa näkyy tänäkin vuonna paljon värejä ja murrettuja sävyjä. Pehmeät pastellin sävyt ja kotoisa tunnelma ovat edelleen nousussa. Puun käyttö, niin sileänä ja minimalistisena kuin rouheana ja rohkeanakin, on myös nähtävissä vahvasti. Pehmeät värit ja muodot sekä puu luovat hienon kontrastin vehreiden kasvien kanssa. Puun lisäksi myös kierrätysmateriaalien käyttö näkyy lisääntyvissä määrin materiaalivalinnoissa tänä vuonna.

innogreen trendit pastelli kasvit

Riippuvat ja integroidut istutukset

Vihersisustuksen ehdottomina trendeinä ovat riippuvat istutukset ja erilaiset viherseinärakennelmat. Vihersisustuksessa nosteessa ovat suuret oksat, puut, viherseinät sekä muut suuremmat viherelemetit.

innogreen trendit puut

Ruukkuja näkyi niin pientä kuin suurtakin kokoa. Yksi ehdoton trendi on suuret ruukkuryhmät. Vihersisustuksessa nähdään jonkin verran myös silkkikasveja, joilla pystyy toteuttamaan erikoisempiakin installaatioita.

innogreen ruukku silkkikasvi

”Riippuvat istutukset sekä isommat viherseinät luovat hienoa tunnelmaa moneen tilaan. Näimme esimerkiksi pylväsmäisiä rakennelmia, jotka olivat päällystetty vihreällä sekä viherkasveista rakennettuja kattorakennelmia”, suunnittelija Liivika Muur kertoo.

innogreen riippuva kasvi innogreen viherkasvit katto

Messuilla näkyi erikoisempiakin käyttökohteita sekä paikkoja kasveille ja istutuksille. Kasveja ja istutuksia oli integroitu muun muassa ulko- sekä toimistokalusteihiin. Näin kasvit saadaan luonnollisella tavalla lähelle ihmistä ja vahvasti osaksi tilan sisustusta. Kasveilla on myös mahdollista jakaa tilaa ja ikään kuin suojata työskentelypistettä.

innogreen integroitu kasvit

”Näimme kekseliäitä esimerkkejä siitä, kuinka istutukset ja huonekalut voidaan yhdistää. Idea on hauska ja erittäin toteutuskelpoinen. Meille tuli heti ajatus viedä asia vielä vähän pidemmälle…pääsisimmepä suunnittelemaan vaikkapa neuvotteluhuoneen, joka toimisi samalla kasvihuoneena”, miettii suunnittelijamme Elina Nieminen.

Valaistuksella on merkitystä

Oikeanlainen valaistus nostaa kasvien sävyt oikeuksiinsa ja parhaimmassa tapauksessa myös kasvit hyötyvät keinovalosta. Mitä kirkkaampi ja viileän valkoisempi valo, sitä paremmin kasvit voivat. Kasvien vihreän ja punaisen sävyt tulevat valkoisessa valossa myös kauniimmin esille. Huomiota kiinnitetään valon sävyn lisäksi myös valaisimien muotoon. Valaisintrendeissä on läsnä myös pehmeys. Herkät, pyöreät ja soikeat valaisimet luovat näyttävän kontrastin särmikkäiden vihreiden kasvien kanssa.

innogreen trendit amppelit

Myynti

Kaipaatko ideoita toimitilasi vihersisustukseen? Ota yhteyttä suunnittelijoihimme! –