Kevät tuo mukanaan uutta, näyttävää vihreyttä. Mikä vihersisustuksen maailmassa on juuri nyt kovinta huutoa? Suunnittelijamme Kirsi Hänninen ja Elina Nieminen kävivät inspiroitumassa Stockholm Furniture -messuilla helmikuun alussa. Listasimme viisi ajankohtaista vihersisustuksen trendiä.

Lisää väriä

Hyvästi mustavalkoisuus! Värit ovat yksi vuoden 2018 trendeistä. ”Kasvien ruukut saavat nyt olla värikkäitä sekä kotona että työpaikalla”, Elina kertoo, ”messuilla näimme, miten ruukut saattoivat olla rauhallisen tilan väripilkku. Viherkasvin voi nostaa keskiöön.”

Lisäksi tiloissa yhdistellään erilaisia luonnonmateriaaleja. Betoni saa kaverikseen puun ja kasvit voivat asua myös saviruukuissa.

innogreen aripeav ruukkukasvi

Kasvin elinkaari saa näkyä

Kasvi muuttuu kasvaessaan, eikä sitä tarvitse peitellä. Niin pienellä taimella kuin isolla puullakin voi olla oma, luonteva paikkansa osana vihersisustusta. Elinkaaren voi nähdä erityisesti palmuvehkalla, rönsyliljoilla ja malakanvehkoilla. Kasveista on pidettävä huolta, jotta vihreydestä voidaan nauttia mahdollisimman pitkään.

aripaev innogreen vihersisustus
Nämä pienet ruukkukasvit ottavat itselleen lisää tilaa kasvaessaan.

Kasvit saavat rönsyillä ja levittäytyä

Vallattomat rönsyilijät sekä versoja kasvattavat kulta- ja herttaköynnökset ovat nyt in. Kasvit saavat levittäytyä, minne haluavat. Kodinomaisesti samaan kasvatusalustaan voidaan myös laittaa useampaa eri lajiketta.

Birka, vihersisustus / InnoGreen
Vihreä valtaa tilaa myös valaisimien ympäriltä. Kalusteisiin integroitu vihersisustus säästää lattiatilaa.

Tuhto Innogreen vihersisustus
Tamperelaisessa Ravintola Tuhtossa viherkasvit valtaavat itselleen hyllytilaa ja tuovat vaihtelua sisustukseen.

Suurta ja näyttävää

Kasvin ei enää tarvitse mahtua ikkunalaudalle. Suurissa tiloissa vihersisustuksessa voidaan käyttää kookkaitakin puita.

Kasvit, joissa on selkeä, iso, lehti - esimerkiksi peikonlehdet ja lyyrat - ovat nyt trendikkäitä. Valaistus on ratkaisevassa roolissa vihersisustuksen näyttävyydessä.

Erityisesti silloin, kun tila on suuri, on luontevaa ja näyttävää, että vihersisustuksessakin on kookkaita elementtejä - aina puista lähtien.

Kasvit eivät enää kuulu vain lattialle

Pieniä kasveja sijoitetaan hyllyihin, tasoille tai vaikka sohvan päätyyn integroituun ruukkuun. Ruukut voidaan nostaa myös kevyillä telineillä ilmaan. Myös amppelit tekevät tuloaan ja ruukkuja kiinnitetään myös seinille.

Innogreen schneider vihersisustus 

”Viherseinien suosio kasvaa ja etenkin pitkäikäinen sammal on monien valinta sen helppohoitoisuuden vuoksi. Sammaleesta voidaan tehdä vaikka minkä muotoinen taulu seinälle tai kattoon. Se yllättää ja ihastuttaa,” kertoo Kirsi.

Inspiroiduitko? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme!