Helsingissä Porkkalankadulla sijaitsevan toimistorakennuksen aulaan kaivattiin faceliftiä. Päivittäin tilan läpi kulkee satoja ihmisiä ja jo hieman nuupahtaneet kasvit eivät varsinaisesti kohentaneet kiireistä tunnelmaa.

Halusimme haastaa käsityksen aulan merkityksestä vain kulkuväylänä. Loimme luontotilan, jossa voisikin vain ohikulkemisen sijaan pysähtyä, rauhoittua ja nauttia vihreydestä. Pienten luontotilojen luominen toimistoihin on yleistymässä.

Ennen luontotilaa

“Ajatuksena oli tuoda luonto sisälle ja luoda tila, jossa voisi pysähtyä ja rauhoittua hetkeksi”, kertoo vihersisustaja Kirsi Hänninen, “tehokkaisiin ja pitkiin työpäiviin voi ammentaa lisää energiaa tästä vihreästä tilasta.”

Kasveja, sammalta, kiveä, vettä ja puuta. Vihreys ei tarkoita ainoastaan kasvia ruukussa. Porkkalankadulle luotu kokonainen oma maailmansa tarjoaa työntekijöille mahdollisuuden nauttia luonnosta työpäivien aikana.

Aulan uusi luontotila

Vihersisustus, viherseinä, kasviseinä, sammalseinä InnoGreen

Kiireisenä työpäivänä ei ehdi poistua toimistosta kesken päivän ja vaikka ehtisikin, kaupungissa luontoa on vaikea löytää läheltä. Luontotilan rakentaminen toimistoon mahdollistaa kahvitaukojen viettämisen luonnon keskellä, vaikka kivellä istuen ja luonnon ääniä kuunnellen. Luonnon läsnäolo myös lataa akkuja ja tuo elävyyttä toimistoon.

Vihersisustus, InnoGreenVihersisustus, InnoGreenVihersisustus, InnoGreen, kasviseinä, viherseinä, maisemaseinä, sammalseinäsammalseinä, maisemaseinä, vihersisustus

Kiinnostuitko luontotilasta? Ota yhteyttä ja kerromme lisää!